08 Decembrie 22

Cat de mare este Ego-ul „fetelor bune”?

Am crescut cu mentalitatea ca o femeie care se sacrifica pentru ceilalti si este, automat, foarte "buna la suflet" (interesant de urmarit indicatorii care duc la aceasta categorisire), este, categoric, lipsita de ego si o biata victima printre alti oameni, in special barbati.
Ego inseamna atasament vechi, insecurizant. Iar atasamentul insecurizant ascunde rani emotionale sustinute de un sistem de A FI devalorizant, bazat pe o stima de sine redusa.
"Fetele bune" sunt adesea, people pleaseri, cu nevoi mari afective neimplinite, uneori disociate de corpul si nevoile acestuia. Fetele bune sunt abandonice care s-au simtit abandonate/ neglijate emotional si care au recurs la "agatare" ca forma de a exista in relatii, in special in relatiile de cuplu.
Nu prea este nicio bunatate in a te concentra sa satisfaci nevoile celuilalt si a te neglija pe tine. Nu vad nicio bunatate in a-l folosi pe celalalt ca pansament pentru a-ti obloji propriile tale rani de fetita suparata. Si nici in a fi obsedata de a controla exteriorul pentru ca emotiile tale sunt ceva prea mult de acceptat pentru tine...
Fetele bune, cu inima mare, au dreptul sa fie fericite in cuplu si ele. Si vor fi doar dupa ce vor fi facut pace cu trecutul si isi vor fi implinit nevoile de siguranta si self-care.

Autor: Terapeut Ioana Pavel (foto)

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe