19 Aprilie 21

„Când judecați un om aveți grijă să nu cumva să scăpați amănunte care în fața lui Dumnezeu vor conta mai mult decât impresiile omenești...”

Părintele Visarion Alexa a scris de curând o mărturie personală pe un site social despre IPS Teodosie în contextul constantelor atacuri din partea mass-media serviabilă trădătorilor de neam și credință.

Text integral:

„Vorbește lumea despre extravaganța arhiereului Teodosie de la Constanța, înfierând pelerinaje în pandemie, fast de cartier cu iz imperial, caleașcă bucovineană forțată pe strazi dobrogene, toate anunțând apocaliptic o spiritualitate desuetă și expirată. Eu relatez un fapt sau mai bine spus dau mărturie:
- ani la rând am vizitat Constanța cu diferite treburi, fie vizite de vacanță cu familia, fie urgențe personale (am rude vârstnice în oraș) sau chestiuni profesionale. Episcopul de Tomis nu-mi este apropiat și nici nu-mi  cunoaște viața de preot sau de oarecare om. Am îndraznit, la îndemnul unui prieten, să-l sun cerându-i ajutorul de fiecare dată când m-am simțit strâmtorat. A răspuns personal, prietenește fără superioritate. Mereu disponibil, mereu deschis și serviabil. O dată și -a trimis șoferul să mă ia de la gară, altă dată mi-a plătit hotelul (întregii familii). Mereu mi-a mulțumit că l-am sunat și că a putut să mă ajute fără nimic în schimb. Culmea bunătății și a smerenie a fost când, într-un an, Arhiereul Teodosie ne-a dăruit să fim cazați, pentru 3 zile, propria sa cameră din Arhiepiscopia Tomisului. A fost un gest profund...eu niciodată n-am reușit să dăruiesc  unui oarecare casa mea spre gazduire, fie și un ceas. Când judecați un om aveți grijă să nu cumva să scapați amănunte care în fața lui Dumnezeu vor conta mai mult decât impresiile  omenești...” - a scris părintele Visarion Alexa pe un site social.

O remarcă foarte bună a avut-o și Iulian Mazilu la această postare, el se întreabă de ce intelectualii din Biserică nu încap de acest Ierarh, și tot aceiași „intelectuali” nu-și fac apariția comentând despre un ALT IERARH care vrea să schimbe Taina Botezului numai dacă plânge copilul și e agitat! De asta nu-i văd să comenteze...
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe