23 Ianuarie 22

„Când îți bate cineva în geam!” - o întâmplare impresionantă de pe drum ...

În drum spre locul unde va petrece sărbătorile nașterii Domnului, jurnalistul Paul Andrei a mărturisit o întâmplare ...

„Anul ăsta Crăciunul îl petrecem tot în Ardeal.
Am plecat la drum în creierii nopții să nu prindem aglomerația de pe Valea Prahovei. Pe prichindei i-am sculat brusc când mașina era încălzită și burdușită cu bagajele interminabile. Adică biberoane, fierbătoare, fructe, monitor de somn, boxă portabilă etc. D-astea ce cară orice om când pleacă de acasă.
De stațiuni am trecut foarte ușor, fără aglomerație, fără să pierdem multă vreme. Ne-am bucurat, mai ales că la vreo ora și jumătate după ce am trecut pe acolo la radio spunea că se circulă deja bară la bară.
La un moment dat observăm pe marginea drumului un stand cu ceapă roșie la vânzare. Cine trece pe acolo știe că sunt destul de dese. Lângă acest stand o femeie se încâlzea la un foc alături de 4 copii. Probabil mama și copilașii ei. 2 dintre ei destul de mici, de câțiva anișori.
În acel moment, fiind în coloană și circulând cu ceva viteză mi-am zis în gând "Poate era bine să opresc să le dau ceva". Chiar m-a impresionat imaginea. Copiii ăia stând în frig, așteptând un cumpărător de ceapă, poate fără bucurii de Crăciun, iar noi ceilalți la căldura oferită de mașinile scumpe cu tot confortul din viața de zi cu zi.  
Și la numai câteva secunde după ce m-au trecut aceste gânduri prin cap, hop, blocaj în față. Accident. Un tir derapase si blocase un întreg sens. Și stăm în coloană.
Toți cei patru copii de mai devreme au început să se plimbe printre mașini  poate poate cineva le va oferi ceva.
Când au ajuns în dreptul nostru Raluca s-a speriat foarte tare deoarece era întoarsă spre bebeii din spate iar când a revenit cu privirea în față s-a trezit cu doi copii plini de muci lângă geamul ei. Exact ca în filmele de groază. A și țipat, dar și-a cerut scuze că s-a speriat
Și atunci am scos repede o bancnotă și i-am întins-o unuia dintre copii. Imediat vine însă fata mai mare dintre ei și o smulge din mâna celui mic și o bagă în buzunar. Un pic m-a deranjat, însă am considerat că sunt toți împreună deci oricum tot acolo mergeau. Raluca s-a scotocit și le-a oferit o omletă și câțiva cremvurști pe care-i pregătisem pentru drum. Apoi ne-a părut rău că nu le-am oferit și două banane pe care le mai aveam, dar nu băgasem atunci de seamă.
Copiii au plecat mai departe la celelalte mașini însă nimeni nu prea a deschis geamul. Oarecum de înțeles, erau vreo 4 grade cu minus și risca să intre frigul înauntru. Se zgribulea pielea.
Ne-am pus ușor în mișcare și la un moment dat copiii se întorceau din susul dealului spre locul unde aveau ceapa de care se îngrijeau cu mama lor. Unul dintre cei mici, probabil pe la 4 ani, s-a lipit iar de geamul nostru și ne arăta să-i mai dăm ceva.
Eu i-am făcut semn că bani nu mai am, însă tot insista și arăta spre oglinda mașinii. Atunci am realizat că voia crucea mică din lemn ce o aveam agățată. Și am întrebat, vrei crucea? Și a dat din cap că da.
Mie nu-mi venea să cred, copilului ăsta îi ardea să-i dau eu o cruce mică din lemn când îngheța de frig și poate că stomacul îi era aproape gol.
Și am încercat să dau jos crucea. Și nu ieșea, era cumva prinsă în spate. Toată operațiunea de "eliberare" a crucii a durat vreo 2 minute. Timp în care coloana nu s-a mișcat deloc. Am întors oglinda, am tras de șnur dar nu voia să desfacă. Până la urmă am reușit și i-am oferit-o întrebându-l din nou dacă asta e ceea ce își dorea.
A luat-o, ne-a mulțumit, Raluca i-a spus să aibă grijă de ea, eu i-am transmis că sper ca Dumnezeu să aibă grijă de ei. Și l-am văzut în oglinda din dreapta pe copil fugind către frații lui de parcă găsese o comoară.
Apoi ușor ușor coloana de mașini s-a pus în mișcare. Am trecut pe lîngă tirul rupt în două din cauză că probabil a derapat și cabina s-a întors înapoi, iar remorca a venit peste ea. Sper ca șoferul să nu fi pățit ceva, nu mai era acolo, fiind plin de poliție.
Apoi am plecat spre destinație cu câteva întrebări în cap. Dar pe astea le țin pentru mine ... Vaya con Dios!
Crăciun liniștit și cu multe bucurii tuturor!” - a scris jurnalistul pe un site social.

Foto: Pexels.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe