16 Ianuarie 21

„Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui”

   "Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri" (Luca 9, 26).
   "...pentru siguranța noastră, să nu mai permitem accesul în bloc a persoanelor străine (colindători, preot), în perioada sărbătorilor."
Așa începe "recomandarea" afișată pe scara unui bloc. Cu toții am asistat anul acesta la numeroase schimbări ale valorilor la nivel de societate.
   Este de ajuns să privim atent la mesajele publicitare de la tv sau din spațiul public pentru a nota obsesiva atenție pentru sănătate și pentru ceilalți.
   Dar la sănătatea sufletească când privim?
   Preotul, mai nou a devenit străin, alungat din scările de bloc și pe parcursul anului acesta chiar și din propria-i comunitate, desigur din motive de protecție a sănătății.
   Dacă analizăm cu atent textul propus mai sus vom observa faptul că cele două categorii sunt bine delimitate și identificate. Nu exista un etc. ulterior. Adică cei care livrează colete prin toată țara, cei care livrează mâncarea prin tot orașul, sau diferiți specialiști care trebuie să ne verifice gazul, lumina etc. sunt bineveniți. Ei ne pot colinda liniștiți, pentru că desigur cineva trebuie să se gândească și la economie.
   "Economia" sufletească în schimb nu rezultă importantă. De altfel, în această perioadă ar trebui să ne întrebăm ce anume sărbătorim! Am avut 40 de zile la dispoziție să ne apropiem de Nașterea Domnului, 40 de zile pentru a putea cuprinde bucuria și trăirea evangheliei.
   A nu primi preotul nu ne "salvează" de boală ci mai degrabă ne afundă în frica sufletească. Până la urmă, precum locuitorii din Bethleem fiecare suntem responsabili de alungarea Fecioarei care prin smerenie aduce în lume Mântuitorul.
   La nivel de societate acest lucru spune multe. De Nașterea Domnului suntem invitați spre bucurie, ține de noi ce anume preferăm să sărbătorim.
 
Un text de Constantin Răzvan Popovici, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe