16 Iunie 21

Bunica a ținut post negru în fiecare vineri

   Pentru familia mea, Sfânta Parascheva a fost o mare ocrotitoare. Bunica îmi povestea că, la cutremurul din 1977, a visat că Sfânta i-a vegheat, astfel că nesuferind nici o pagubă. Ca om foarte evlavios, bunica s-a învrednicit de multe daruri și minuni din partea Bunului Dumnezeu și a Sfintei Parascheva. Deoarece în tinerețe trebuia să lucreze și în zi de duminică, a visat, în timp ce își programa concediul, că o femeie i-a spus: „Duminică, să vii să lucrăm la biserică, măcar o oră!”, apoi i-a pus un batic pe cap. Fiindcă Sfânta a ajutat-o într-un moment greu să scape de la moarte de-a lungul vieții sale, bunica a ținut post negru în fiecare vineri.
   Bunica trimitea anual pomelnice la mănăstirile din București, la hram făcea colivă în cinstea Sfintei Parascheva, iar odată i s-a spus în vis să dea mai multe lucruri de pomană tot în numele Sfintei.
   După ce bunica a plecat la Domnul, am visat-o; mi s-a spus că a ajuns în rai, pentru că au ajutat-o comorile Sfintei Parascheva din niște palate foarte frumoase. Ea, Cuvioasa, a fost lângă bunica și în clipa morții.
   Sper că toate rudele îi vor urma bunicii prin viața și comportamentul exemplar de care a dat dovadă pe acest pământ.

Ana-Maria, București

Extras din: BINEFACERILE SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA - Mărturii ale închinătorilor - Ediție îngrijită de P.C. Pr. Dr. Ioan Valentin Istrati - DOXOLOGIA / Foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe