08 Decembrie 22

Bucuria revederii

Plecați de acasă de câteva zile, singuri sau organizați în grup, proveniți din toate zonele țării sau de peste hotare, cu toții am așteptat ore în șir bucuria revederii cu Sfânta Parascheva.
Mereu am considerat pelerinajul în primul rând ca pe o formă a dragostei și libertății duhovnicești la finalul căruia ne redescoperim sub lumina sfinților.
În amurgul zilei, înconjurat de rugăciunile pelerinilor m-am alăturat în liniște spre Cuvioasa. Așteptarea întâlnirii a permis rememorarea bucuriei pe care Cuvioasa mereu a așternut-o în viața mea, prezența ei sfioasă, dragostea și credința, jerfelnicia pentru Dumnezeu și felul în care rămâne mereu ocrotitoare a noastră.
M-am gândit apoi la felul în care Dumnezeu a rânduit ca viața ei însăși să rămână un exemplu de pelerinaj și după moarte. Epivata, Târnovo, Vidin, Krusevat, Constantinopole apoi Iași, în 1641 fiind locurile în care sfintele ei moaște au alinat durerile oamenilor și i-au însănătoșit, au ocrotit zona de atacuri și primejdii, au adus pe oameni mai aproape de Dumnezeu.
Timpul se oprește în loc atunci când urmează să revezi o persoană dragă, atunci când darul cel mai de preț pe care poți să îl aduci este o rugăciune de mulțumire.
În fața Sfintei am simțit bucurie și pace sufletească, poate cele mai de preț lucruri pe care noi credincioșii ar trebui să le așezăm în sufletele noastre, aducându-ne mereu aminte că Dumnezeu ne-a oferit prieteni în veșnicie, Sfinții.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe