27 Mai 22

BREAKING NEWS: „Eu cred că nu trebuie să ne orientăm nici spre Est, nici spre Vest, ci spre România, înainte de toate.”

De foarte multe ori am scris pe site același lucru evidențiat de omul de cultură și omul politic Ion Rațiu. NU trebuie să ne privim mereu ca slugile anumitor puteri din vestul Europei, trebuie să încetăm să mai avem această mentalitate serviabilă pentru orice „prieten” cu alură de cotropitor de prin Americi sau Europa de Vest, ajunge! Nici cu Rusia, nici cu SUA, doar cu NOI! Important este ca România să fie puternică, nu doar piață de desfacere și mână de lucru ieftină. Fiind puternici, vom fi și respectați.

Tot despre acest subiect a scris și Dan Negru pe un site social, el prezintă o poza cu fiul lui Ioan Rațiu, Indrei Rațiu, spunând că „dacă online ar fi existat în anii' 90, Rațiu ar fi ajuns președinte. Doar că atunci televiziunea a pus președinți.”
Indrei, băiatul lui Ion Rațiu, i-a amintit lui Dan Negru vorbele tatălui, valabile azi, în breaking news-urile despre Rusia, Ucraina, America, NATO....”

Atât de actual ...

"Eu cred că nu trebuie să ne orientăm nici spre Est, nici spre Vest, ci spre România, înainte de toate. Cred că trebuie să terminăm cu această mentalitate de a ne considera ruda săracă a altora și la remorca cuiva, și că politica românească să fie neapărat orientată după ceea ce dictează o altă capitală sau un alt centru de putere din lume. E greu dar măcar să încercăm". (Ion Rațiu + 1917-2000)


Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe