20 Octombrie 20

„Biserica sub asediul batjocurii”

   Recentul caz de persiflare a Catedralei Mîntuirii Neamului apărut pe Google Maps confirmă oficial că instituția divino-umană a Bisericii Creștine traversează o nouă etapă din lungul șir de provocări ce vor urma în perioada următoare, în anii următori, provocări lansate de persoane sau grupuri de persoane interesate în a perpetua și a permanentiza o stare de tensiune și de ostilitate la adresa Bisericii, a creștinătății românești, a creștinismului.

   Ieri speram că acest incident nefericit poate fi, iarăși, trecut cu vederea în spiritul învățăturii hristice ,,întoarce și celălalt obraz".

   Astăzi, constatăm, însă, că speranța de ieri a fost inutilă.

   În colajul foto de mai jos (notă: sus) imagini similare apărute pe Google Maps în Oradea, la biserica din Calea Aradului, Sf. Mucenic Sebastian și Arad, la biserica din Calea Radnei, Sf Arhangheli Mihai si Gavril, de ieri până azi.

   Considerăm că aceste incidente sunt, după toate detaliile lor, un preambul la ceea ce urmează; aceste incidente nu sunt întâmplătoare, nici izolate.

   Instant, ne trece prin minte episodul ,,Charlie Hebdo" din Paris, de acum câțiva ani și nu putem să nu ne întrebăm ce reacție ar avea musulmanii dacă geamiile lor, care au sisteme audio pentru promovarea mesajului slujbei, ar fi ironizate similar.

   Spre cinstea ei, Instituția Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române a luat deja poziție vizavi de subiectul ,,catedrala prostirii neamului".

   Dar cum am putea înțelege mai bine aceste incidente în ce registru interpretativ ar trebui încadrate aceste provocări? Cum să interiorizăm aceste provocări și presiuni crescânde, noi, creștinii?

   Evident, înțelegerea și raportarea la aceste situații vor fi interiorizate de noi toți, pe baza libertății de gândire, a propriului sistem de valori.

   Scriam mai sus că Biserica a reacționat printr-un comunicat de presă, în spiritul învățăturii hristice deja precizate.

   Dar noile cazuri aparute la Oradea și Arad reprezintă o ,,aruncare a mănușii", drept în obraz!
   Cred și sper ca de data aceasta, Biserica, oamenii bisericii, creștinii, să nu mai ,,întoarcă obrazul" și să ridice mănușa!

MAREȘTE IMAGINEA DE MAI SUS DÂND CLIC AICI
 
(Valentin Licxandru) - citat de pagina Gândesc, sunt român.


 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe