19 Octombrie 20

Biserică Ortodoxă profanată cu obscenități

   Persoane necunoscute au vandalizat o biserică ortodoxă din orașul Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș, și au scris cu vopsea albă mesaje jignitoare pe peretele exterior.

   Reprezentanții IPJ Maramureș au declarat, marți pentru activenews.ro, că se fac cercetări pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 1500 de lei.

   „Polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că peretele exterior al unei biserici din oraș a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale”, au spus polițiștii.

   Motivul scoaterii boxelor în afara Bisericii în timpul Sfintei Liturghii a fost acela de a se „împărtăși” de comuniunea liturgică și credincioșii care nu au putut veni la Sfânta Liturghie din pricina ordonanțelor militare privind pandemia cu Covid-19, ordonanțe care interziceau asistarea la Sfânta Liturghie a credincioșilor.
 
   Caricaturistul Radu Oltean, cunoscut pentru postarile lui jignitoare la adresa unor personalități cum ar fi Tudor Gheorghe sau contra Bisericii, a postat pe un site social, potrivit activenews.ro următoarele: „Una din cele mai arogante și nesimțite idei ale multor preoți ortodocși din România a fost împărțirea slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe, mama lor de atei! O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici”, a scris acesta. Se vede prea bine că nu prea este nici o diferență probabil între gândirea lui Radu Oltean, care atacă în acest fel Biserica, și cei care au vandalizat Biserica mai sus menționată.
 
Foto Credit: Activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe