01 Decembrie 22

Acasă » Biserica Ortodoxă, Biserica lui Hristos
« 1 2 3 4 ... 85 86 »

Să nu (te) mâhnești !

 • 03 Octombrie 22
 • 130
Unul dintre dificilele lucruri ce trebuie implinit, permanent, este sa nu mahnesti pe nimeni si sa nu te lasi prada acestei stari sufletesti cumplite! Intristarea/mahnirea poate produce foarte multa boala/suferinta trupeasca si sufleteasca!
De aceea, si Hristos a fost foarte atent cu aceasta stare de fapt!
Cunosc oameni, sarmanii care, mahniti fiind, pe drept dar, mai ales, pe nedrept, au suferit foarte mult ajungand, unii, chiar sa m ... Detalii... »


„Bucură-te bucuria noastră, acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperămînt”

 • 01 Octombrie 22
 • 160
ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI este sărbătoarea cunoscută în popor și sub denumirea de Pocrov.

În această zi se spune că rugaciunile către Maica Domnului fac minuni.
Sărbătoarea are loc în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul (886-911), când Maica Domnului s-a arătat Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos pomenit în calend ... Detalii... »


Alexandru Arșinel a adormit. Singura instituție care a rămas alături de actor a fost biserica...

 • 30 Septembrie 22
 • 83
Alexandru Arșinel a adormit. Ne mor actorii. Asta știm. Dar să vedeți acum câte scenete și interviuri se vor difuza. Dar până acum ce s-a întâmplat? Singura instituție care a rămas alături de actor a fost biserica. În data de 15 IUNIE 2022, actorul Alexandru Arșinel a fost distins cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acest fapt nu a avut loc așa oricum. Conferirea distincției pentru maestrul ... Detalii... »


Vulturii nu mint…

 • 25 Septembrie 22
 • 130
„Că unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii” (Matei 24, 28)

“Teologul vedetist este nu numai mediatizat şi de succes, ci este mai ales un teolog cool, asumându-şi de altfel cu satisfacţie acest supra-nume. El este ama­bil, informat, abordabil în orice problemă, elegant sau prezentabil, niciodată brutal, balansează şi dă bine, mai ales pentru cei puternici. El este ‘teologul la papi­on’, & ... Detalii... »


O întâmplare minunată petrecută la Mănăstirea Neamţ din care reiese înalta trăire a vieţuitorilor acestei mari lavre, în secolul al XVII-lea

 • 15 Septembrie 22
 • 485
În biblioteca Mănăstirii Neamţ există un manuscris a lui Andronic  în care este relatată o întâmplare din această mănăstire.
 Un ieromonah din Mănăstirea Neamţ, în anul 1670,în timpul stareţului Ioan, fiind de rând la slujba bisericii, după ce trecu Utrenia de la miezul nopţii, când citea din pravilă câte ceva, diavolul, ca să-l necăjească, s-a transformat în peşte; în cofa cu apă stand, lovea apa în aşa fel încât să stropească ca ... Detalii... »


Întru această zi, învățătură înaintea Înălțării Sfintei Cruci

 • 13 Septembrie 22
 • 172
Să aveți înștiințare, fraților, că întru această zi este înainte-prăznuirea Înălțării Cinstitei Cruci a lui Hristos, pe care a fost pironit Domnul nostru Iisus Hristos și a pierdut blestemul strămoșilor, care se pricinuise din neascultare și din sfatul diavolului și din gustarea cea de demult, prin care eram căzuți cu tot neamul omenesc. Pentru aceea, Stăpânul, Domnul nostru, omorând gustarea cea de moarte, pe Cruce Și-a pironit trupul Său cel ce ... Detalii... »


Dacă eşti creştin,vino în Ziua Crucii la biserică.

 • 13 Septembrie 22
 • 636
Şi când preotul înalţă Cinstita Cruce şi-L vei vedea cu gândul pe Hristos cu cununa de spini, cu mâinile şi picioarele rănite şi cu coasta împunsă, stai puţin, meditează şi pune-ţi întrebarea:
De ce a pătimit toate acestea Hristos?
Şi atunci, vei auzi răspunsul, pe care-l dă Proorocul Isaia cu opt sute de ani înainte de Hristos: ”El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a împovărat. Şi noi Îl socoteam ped ... Detalii... »


Mama noastră nu e vreo regină. Mama noastră e Maica Domnului.

 • 13 Septembrie 22
 • 188
Mama noastră nu e vreo regină. Mama noastră e Maica Domnului.
Tatăl nostru este numai în Ceruri!
Numai Hristos este Învățătorul și Mântuitorul... cu El să ne facem frați!
Să nu ne facem idoli din regii acestor lumi. Și ei vor da socoteală în fața Judecătorului. Și ei au nevoie să-și câștige Mântuirea!

Sursă: Facebook.com / Foto: icoane.eu


Cateheză: Cine a scris „Tatăl nostru”?

 • 09 Septembrie 22
 • 132
Ideea de a publica acest articol mi-a venit citind ceea ce a publicat prietenul și jurnalistul Cornelius Florin pe un site social. Acesta atrage atenția cu privire la lipsa catehezei printre enoriași, lipsa studiului Sfintei Scripturi, lipsa studiului a ceea ce numim „învățătura Bisericii” dar ne declarăm toți cu mare mândrie „ortodocși”, să fim câți mai mulți pe „listă”, poate așa ajunge procentul opținut la D ... Detalii... »


„Sunt un samurai al lui Hristos!”

 • 31 August 22
 • 191
Vizionați un film de scurt metraj realizat de părintele protopop Serghei Baranov în care acesta povestește o întâmplare neașteptată pe care a trăit-o în Japonia și confesează ecourile acestei întâmplări în sufletul său.

Dumnezeu ne aduce aminte de El prin cele mai surprinzătoare moduri.

Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)