30 Iulie 21

Acasă » Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
1 2 3 ... 70 71 »

ADEVĂRUL SE DESCOPERĂ PE SINE

 • Ieri
 • 6
29 iulie 2021 se împlinesc 109 ani de la nașterea Părintelui Nicolae Steinhardt

<< Acum ştiu, ştiu că orice ură, orice aversiune, orice ţinere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înţelegere, bunăvoinţă, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul graţiei şi gingăşiei unui menuet de Mozart ... este un păcat şi o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar or ... Detalii... »


Un an de când un judecător și un Influencer profețeau zeci de mii de morți din cauza folosirii linguriței unice la împărtășanie.

 • 25 Iulie 21
 • 1067
Pe 21 iulie 2020, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reitera faptul că rămâne fidelă „tradiţiei liturgice ortodoxe de împărtăşire a credincioşilor dintr-un singur Potir sfinţit şi cu o singură linguriţă sfinţită’, după cum arăta un comunicat de la vremea respectivă.

Ca reacție la comunicatul Patriarhiei, fostul lider USR, Andrei Caramitru, afirma pe 22 iulie că decizia Bisericii va conduce la „zeci de mii de ... Detalii... »


IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

 • 23 Iulie 21
 • 175
Urmare a informațiilor apărute ieri în spațiul public, care au speculat că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie, precizăm următoarele:
1. IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului a ... Detalii... »


Îngăduiți să îi plâng pe episcopi. O merită.

 • 22 Iulie 21
 • 367
Precum cuiva înveșmântat în hălci de carne proaspete și aruncat în mijlocul câinilor, așa îmi pare că li se cere astăzi socoteală pentru (subliniez, firescul slujirii lor în) veșmintele liturgice. 
Personal consider de un milion de ori mai facil să stai cu burta la soare în minimul de veșminte (neliturgice) decât îmbrăcat în acelea (liturgice) care te fac priveliște lumii și țintă judecăților acesteia. Veșmintele acestea, dragilor, sun ... Detalii... »


Cununia ca spectacol ...

 • 17 Iulie 21
 • 157
„Suntem în plin sezon de nunți, sute, poate mii de poze! Foarte frumos, mă bucură să văd entuziasmul tinerilor care pășesc pe drumul anevoios, dar frumos al vieții de familie. Poze de acasă, de la primărie, din pădure, de prin parcuri, nu lipsesc mai ales cele de pe ringul de dans. Totuși momentul culminant al zilei este de cele mai multe ori omis. Taina are loc în Sfânta Biserică,iar de acolo singurele poze sunt cele cu porumbeii și rudele ... Detalii... »


Fondatorul UNTOLD, Sorin Gadola, s-a întors la Hristos

 • 17 Iulie 21
 • 1170
Conferința "Întoarcerea la Hristos", susținută de fondatorul UNTOLD, Sorin Gadola și soția sa, Diana, protosinghel Ilarion Dan și Pr. Cezar Axinte, la restaurantul Dorna din Mamaia. / Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului