30 Martie 23

Biserica, între fake news și Adevăr

Articolele împotriva activităților Bisericii Ortodoxe Române au devenit o constantă în ultimii ani. Vi s-a întâmplat să citiți tot felul de presupuse "informări" cu privire la unde se duc toți banii în biserică sau cum se "fură din buzunarele credincioșilor"? Vi s-a întâmplat să citiți despre tot felul de scandaluri care au în prim plan preoți, de cele mai multe ori neadevărate sau false? 
Suntem asaltați zilnic de sute de informații, dar oare mai știm să facem diferența între ele? Mai știm cu adevărat să ne informăm? 
Atunci când veți mai citi astfel de știri aveți în minte următoarea analiză:
În 2022, Biserica Ortodoxă Română a desfășurat activități filantropice, care însumează 69 de milioane de euro, ajutând aproximativ 199.140 de oameni.
De ce nu auzim aceste cifre prin principalele canale media?
Iată că o analiză asupra lucrurilor concrete desfășurate de către biserică ne arată cum este realitatea de facto.
120 de cantine sociale și brutării.
42 de instituții ce oferă servicii medicale și farmacii.
118 de centre de zi pentru copii.
30 de centre de îngrijire la domiciliu.
6 centre de zi pentru persoane cu dizabilității.
31 de centre pentru vârstnici.
53 de centru rezidențiale pentru vârstnici.
61 de birouri de asistență socială și centre comunitare.
38 de centre de tip familial.
54 de grădinițe sociale și after school.
21 locuințe protejate.
117 de centre informaționale, de consultare și centre de resurse.
3 instituții de învățământ pentru adulți.
15 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violențelor domestice și cele ale traficului de persoane)
26 campusuri de tabără.
51 de centre educative.
93 de instituții cu specific diferit.
Biserica Ortodoxă Română a susținut 1243 de proiecte și programe sociale (983 cu finanțare proprie,  84 cu finanțare externă, 41 cu finanțare publică, 135 cu finanțare mixtă), din urma cărora au beneficiat aproximativ 199.140 de persoane (73.577 copii, 6.204 persoane cu dizabilității, 66.829 vârstnici și 51.685 șomeri și adulți în dificultate).
Nu au fost uitați nici cei din centrele militare, penitenciare, spitale, așezăminte sociale. 
Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au plecat în diferite caravane de ajutorare și prevenție în toată țara.
"Ajutor pentru elevi", destinat reducerii abandonului școlar și "Implică-te! Împreună reușim mai mult", împotriva discriminării sociale au fost o parte din activitățile de anul trecut.
Campania de donare de sânge, derulată la nivelul Patriarhiei, a adunat 12.405 de donatori, iar programul Masa Bucuriei a strâns peste 766.673 de euro sub formă de bunuri alimentare și igienico-sanitare pentru centrele sociale.
În cheltuielele descrise anterior nu intră toate activitățile susținute de parohii sau mânăstiri, care nu pot fi cuantificate.
Pe lângă aceste activități cu tradiție, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat activ în activitățile de ajutorare a refugiaților din Ucraina, strângând  3.400.656 de euro, constând în bani și produse, la care se adaugă 126.341 de servicii de traducere, 92.199 de servicii de consiliere și orientare, 24.955 de servicii medicale, dar și transporturi umanitare și colecte.
Toate aceste activități nu ar fi fost duse la bun sfârșit fără implicarea activă și fără dăruirea preoților, monahilor și a voluntarilor. 
Pe lângă acestea, nu vom putea niciodată cuantifica miile de ore petrecute în scaunul spovedaniei, miile de rugăciuni pentru alinarea sufletelor, sutele de pomelnice citite în duminicile și sărbătorile de peste an. Nu vom putea cuantifica vorbele bune, dar mai ales iertarea, cerută neîncetat lui Dumnezeu, pentru păcatele noastre.
Avem toate argumentele la dispoziție pentru a ne apara Biserica și pentru a ne implica activ, avem toate instrumentele la dispoziție pentru a face diferența între fake news și Adevăr, totul ține de noi!

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe