28 Mai 22

„Biserica” din Suedia a interzis preoților folosirea genului masculin cu referire Dumnezeu, pentru a face creștinismul „mai incluziv”

Biserica Suedeză a adoptat o nouă redacție a unui manual pentru clerici, care presupune că orice referință masculină la Dumnezeu, cum ar fi „El” sau „Domnul”, trebuie să fie excluse, pentru a face biserica „mai incluzivă”.

În pofida criticii din partea mai multor organizații, precum Academia Regală Suedeză, biserica a adoptat cu o majoritatea de voturi noua redacție a documentului.

Manualul Bisericii, care a fost modificat ultima dată în anul 1986, stabilește o serie de instrucțiuni cu privire la desfășurarea serviciului divin, botezului, cununiei și înmormântării și  a altor activități bisericești.

Potrivit presei locale, mai mulți preoți s-au opus noului limbaj al instrucțiunii, care pretinde că ar vrea să devină mai incluzivă.

Manualul conține instrucțiuni potrivit cărora clericii trebuie să utilizeze termeni neutri din punct de vedere a genului cu referire la Dumnezeu, evitând formule precum „El” sau „Domnul”.

În unele rugăciuni, Dumnezeu va figura atât ca „Mamă”, cât și ca „Tată”, potrivit noului manual.

Spre exemplu, una din rugăciuni va arăta în acest fel: „Dumnezeu, Sfânta Treime, Tatăl și Mamă, Fiu  — Soră și Frate, Spirit Mântuitor, dă-ne adâncimea bogăţiei şi înțelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu”.


Anul trecut, „episcopul” lesbiană, Eva Brunne, a dispus eliminarea tuturor crucilor și altor simboluri creștine de pe biserici, pentru a face lăcașurile de cult mult „mai incluzive pentru imigranții musulmani”.

Din anul 2014, biserica luterană este condusă de o femeie, Antje Jackelén.

Sursă: rezistentacrestinablog.wordpress.com via ro.sputnik.md / Sursă foto: evz.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe