19 Octombrie 20

Bill Gates finanțează cu 1 miliard de dolari o companie care vrea să lanseze 500 de sateliți meniți să supravegheze întreaga planetă

   Bill Gates finanțează cu 1 miliard de dolari o companie care vrea să lanseze 500 de sateliți meniți să supravegheze întreaga planetă. Sateliții lui Bill Gates ar urma să supravegheze fiecare colțișor de pe pământ – nici un loc nu ar scăpa „vigilenței” lor.

Bill Gates backs $1bn plan to cover earth in video surveillance satellites

   De curând, Elon Musk a lansat și el o constelație de sateliți care ar ajuta să „dea Internet la toată planeta”. Deoacamdată au fost lansați 420 de sateliți pe orbita joasă a planetei, care pot fi observați și cu ochiul liber, în timpul nopții. Însă cei 420 de sateliți reprezintă doar o primă etapă; planul este acela de a lansa alte câteva mii de sateliți – în jur de 12.000, se pare.

Elon Musk's Starlink internet-from-space satellites leave astronomers 'frustrated'

   Nu pot să nu mă gândesc la distopiile cu care am crescut, precum seriile „Terminator” și „Matrix”. În aceste filme, oamenii nu mai puteau să vadă lumina soarelui și nici stelele. Atmosfera era acoperită nu doar cu nori toxici de poluare, ci și cu rămășițe de la sateliții lansați de om.

   Oare vom mai vedea vreo stea pe cer, după ce Gates și Musk își vor fi trimis „renii” care să ne supravegheze (spre binele nostru, evident)? Sau ne vom mai uita doar la constelațiile lui Musk și Gates?
 
de jurnalistul Cătălin Sturza, Facebook
Foto: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe