23 Ianuarie 21

Bătaie de joc la adresa credincioșilor din partea Televiziunii Române (TVR) - glume despre Împărtășanie, Aghiasmă și Anafură

   După ce am scris AICI despre încălcările evidente din partea televiziunilor în noaptea de anul nou în ceea ce privesc regulile pandemice, citesc pe r3media.ro un articol în care este prezentat tot un material publicat de TVR în noaptea de revelion, un material în care se atacă iar și iar Biserica, credincioșii pe un post plătit, susținut de către stat, adică și de către creștinii ortodocși batjocoriți în noaptea dintre ani. 

   „În cadrul programului „Revelion la mine ACAS’ ”, protagoniștii au realizat o scenă în care un bărbat îmbrăcat în femeie, ce încearcă să imite o femeie în vârstă, vorbește despre modul în care petrece Anul Nou la biserică.

   Sceneta începe cu Mugur Mihăescu prezentând-o pe „o doamnă pe care se citește distracția pe fața ei”. Bărbatul ce interpretează o bătrânică, arhietipul femeii în vârstă credincioasă, începe prin a săruta microfonul, așa cum de obicei sărută sfintele moaște.

   „Bătrânica” spune că părintele a lăsat în biserică „anafura ca starter”, „împărtășanie să ne tratăm și noi” și „aghiasmă să dăm pe una, dacă se îmbată”, totul cu pauze în care aceasta sărută microfonul.

   Scena a stârnit nemulțumire în rândul multor credincioși și a preoților, care se consideră batjocoriți chiar în prima zi din An, la Televiziunea finanțată și din banii lor. Mai multe persoane au mărturisit, sub protecția anonimatului, că vor reclama TVR la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

   Conform surselor contactate de R3Media, sumele cu care au fost plătiți realizatorii acestui spectacol au fost de ordinul a zecilor de mii de lei noi: Conform unor surse confidențiale, Mugur Mihăescu ar fi primit în jur de 60 mii lei, Radu Pietreanu aproximativ 50 mii de lei, o actriță din emisiune a primit 28 mii de lei pentru texte, plus un contract pe firma lui Bittman în jur de 200 de mii de lei.” - informează r3media.ro .

   Se pare că „marii comedianți” ai țării, care lipsesc cu desăvârșire în țară, în lipsa lor gravă de atenție din partea publicului, sau atunci când le scad încasările, pentru a atrage atenția celor din jur încep să atace Biserica, credincioșii care nu deranjează pe nimeni. Ăsta e cel mai bun exemplu de nulitate.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe