17 Ianuarie 21

Bârsan Ovidiu (foto): Crăciunul a ajuns prilej de chef și bairam, cu ocazia căruia, dacă ne iese, o „s-o facem lată”.

   „Crăciunul a ajuns prilej de chef și bairam, cu ocazia căruia, dacă ne iese, o „s-o facem lată”. Crăciun la munte și la mare, Crăciun digital, Crăciun oriunde, dar nu în biserică. Și ca să iasă bine totul, pregătim momentul din timp, luând cu asalt „templele consumismului”, adică mallurile și hipermarketurile, într-o agitație și irascibilitate continuă, de parcă am fi bolnavi de o foame cronică. Și, în acest balamuc evident, oamenii nu mai au răbdare unii cu alții, nici măcar cu ei înșiși, devenind acri și imposibili. 
   În ciuda atmosferei generale de haos, Hristos rămâne același an de an: discret, vertical, blând, smerit și „neșifonabil”, așteaptând ieșirea noastră din vacarmul anonim pentru a realiza cine este El cu adevărat:  argumentul iubirii paterne a Tatălui ceresc față de noi, bezmeticii. Iată identitatea pe care ne-o descoperă Crăciunul.” - a scris preotul Barsan Ovidiu pe un site social.

   Autorul Bârsan Ovidiu, (n. 1978) este preot ortodox, iubitor de cultură, cu preocupări intense de a oferi publicului larg bucuria îmbogățirii intelectuale și spirituale prin acceptarea simbiozei dintre credință și cultură, dar și a parteneriatului fecund dintre intelectual și cleric, fără discriminări ofensatoare și excluderi trufașe. Născut în Tîrgu Mureș, unde își desfășoară activitatea și în prezent, a studiat la Facultatea de Teologie din Alba Iulia (1997-2001). - Pe site-ul dânsului (sursă: ovidiubarsan.ro) se mai adaugă faptul că părintele crede în miracolul terapeutic al bucuriei, zâmbetului și lacrimii. De aici convingerea că zâmbim ca să nu murim și plângem ca să înviem.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe