27 Septembrie 21

Bărbatul care stătea într-un scaun în spațiu

Probabil că ați văzut cum Jeff Bezos urmeză să zboare în spațiu în luna iulie. Cu o rachetă care se numește New Shepard – adică Păstorul cel nou. Finanțată cu 10 miliarde de dolari din banii contribuabililor. Oferiți pentru o companie deținută de cel mai bogat om al planetei, cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari, conform Fobes. 

Jeff Bezos to go into space on first crewed flight of New Shepard rocket

Presa a comentat triumfalist: un nou pas spre progres! Jeff Bezzos va depăși bariera spațiului. 
Mie unuia povestea mi-a amintit de propaganda socialistă care ne spunea că religia este depășită deoarece nu există un bărbat care să stea într-un scaun în spațiu. Ei bine, iată că există un bărbat care să stea într-un scaun în spațiu. Și numele lui este Jeff Bezos. 
Și mi-a mai amintit și de sloganul acela cu „vrem spitale, nu catedrale.” Unii comentatori s-au întrebat chiar asta: oare câte spitale au rămas fără finanțare sau nu vor mai fi construite în contul celor 10 miliarde de dolari oferiți lui Jeff Bezos pentru a face o excursie în spațiu? 

SENATE PREPARING $10 BILLION BAILOUT FUND FOR JEFF BEZOS SPACE FIRM

Și mi-a mai amintit și de ceea ce scria Mihcael Warren Davis în TAC: „Nu trebuie să vă mai povestesc cum Amazon își abuzează angajații și îi înșeală pe micii întreprinzători americani. Și știți deja că finanțează grupări de stânga precum BLM în timp ce îi cenzurează pe comentatorii conservatori. (...) Dar Amazon este mai mult decât un parazit gigantic care se hrănește cu sângele întreprinzătorilor americani. Este simbolul perfect a decadenței capitalismului în fază avansată.” 

Delete Your Amazon Prime Account. Now.

Iar numele rachetei este New Shepard – Păstorul cel nou. Cine este Păstorul cel vechi? Bineînțeles, este Iisus Hristos. Așadar, vedem cu un miliardar stă într-un scaun, în spațiu. Pe banii contribuabililor. Și-și spune Păstorul cel nou. Adică, propune ceva mai bun, o religie mai bună decât vechiul creștinism fondat de Hristos. 
Acesta nu este progres – este o ideologie. Mai mult, este o ideologie religioasă. Nu este nimic nou, am mai văzut asta, pornind de la sectele creștine hiliaste sau milenariste, care au început prin a propune un creștinism mai bun, Împărăția cerurilor pe pământ, și au sfârșit invariabil în teroare și în distopii de tip socialist. Nu întâmplător, din toată istoria creștinismului, singurii care aveau parte de laude în rândurile bolșevicilor erau hiliaștii. Nu e (aproape) nimic nou în istorie; doar că cine nu o cunoaște este condamnat să o repete iar și iar. - Cătălin Sturza.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe