19 Ianuarie 22

Bandele lui George Simion!

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen” spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Am citit și eu acest comunicat și mă gândeam că s-au întâmplat lucruri înfiorătoare în primăria Timișoarei. Am văzut câteva titluri pe diferite site-uri și am devenit foarte curios, după cum mă știți, am vrut să văd și eu bandele. Și m-am uitat pe 3 filmulețe de la eveniment, printre care și pe cel postat de George Simion, dar acela era editat și nu am vrut să fiu influențat. Așa că am mai vizionat încă două, unul de vreo 17 minute. Din aceste 17 minute, "bandele" au petrecut efectiv în primărie aproximativ 4 minute timp în care au urcat și coborât scările, plus o discuție cu un funcționar despre care unii spun că a fost împins de președintele partidului AUR. Pe filmulețe nu se vede.
Și v-am pus și eu o poză cu 3 participanți la aceste violențe. Se poate observa în imagini cum aceștia erau înarmați până în dinți și furioși din cale afară.
Și de fapt ce voiau oamenii aceștia, să discute cu Fritz. Domnul primar nu servește lucrul de la birou? Nu era totuși să explice în comunicat și unde era într-o zi de vineri? Încă nu e weekend totuși.
Că poate arăta demnitate și bărbăție dacă ieșea să discute cu aceștia, chiar dacă nu aveau programare. Dar probabil s-a speriat de furcile din dotare.
Aaah, era să uit, pe tot parcursul "invadării" primăriei, oamenii au scandat lucruri care cu greu se pot auzi precum "ieși afară, javră ordinară" și "Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta". Inacceptabilă această violență în limbaj la adresa unui membru al partidului frate cu plăcuța suedeză.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe