01 Octombrie 20

Azi, părintele Calistrat are nevoie de rugăciunile noastre...

   „Dragii si bunii mei prieteni, azi este prima zi de toamna...este calda si frumoasa, ca o binecuvantare a Bunului Dumnezeu!
   Astazi este vorba despre parintele Calistrat duhovnicul meu drag de la Manastirea Vladiceni!
   Ca pe orice om de pe acest pamant, oricat de puternic ar fi, il incearca si pe parintele oboseala si boala, pamantestile incercari harazite firii noastre omenesti!
   Azi, parintele Calistrat, caruia cu smerenie si recunostinta de fiica duhovniceasca ii sarut dreapta, are nevoie de rugaciunile noastre...de gandurile noastre bune indreptate catre Cer, cu credinta si staruinta rugand pe Domnul sa il vindece!
Parintele Calistrat, cu o rabdare ingereasca si cu o bunatate si intelegere ce pot fi numai de la Duhul Sfant, asculta in toate zilele sute si poate mii de oameni, pe fiecare cu necazurile lui.
   Simteai la parintele o atentie concentrata asupra problemelor tale, simteai ca nu vorbesti in gol, simteai imediat ce iti punea mainile pe crestet, ca raspunsul Divin va veni in mod sigur, simteai o alinare imediata...si asta deoarece parintele, prin rugaciune, har si iubire de semeni iti daruia o putere pe care o simteai ca e de la Dumnezeu!
   Darul de duhovnic al parintelui Calistrat era impartit mereu si mereu, sutelor de oameni care veneau sa il vadă si sa ii ceara sfat si indrumare, iar parintele, parasind cu totul preocuparea pentru propria-i persoana, daruia fiecaruia cuvant bun de invatatura, sfat sau dezlegare, dupa cum cerea situatia fiecaruia.
   Haideti sa ne unim toti in rugaciune, sa cadem in genunchi la Bunul Dumnezeu si catre Maica Lui Hristos cea Prea Curata si sa indraznim sa cerem insanatosirea grabnica a parintelui Calistrat!
   Sa il rugam pe Dumnezeu sa ni-l daruiasca iar pe parintele acolo unde ii stim locul : la Manastirea Vladiceni, printre miile de oameni ce cauta alinare si sfat bun duhovnicesc!
   Doamne Iisuse Hristoase, cu umilinta si din toata inima Te rugam : vindeca pe robul Tau Calistrat, ca avem atata nevoie de duhovnic si parinte sufletesc!
   AMIN!”
 
un text al unei fiice duhovnicești a părintelui Calistrat Chifan de la Mânăstirea Vlădiceni.
foto captură: Youtube.com
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe