23 Octombrie 20

Aureliu Surulescu, cunoscut actor și președinte al Asociației „Neamunit”: Nu cedați și luați atitudine

   Aureliu Surulescu, cunoscut actor și președinte al Asociației „Neamunit”, a trimis o scrisoare, publicată în exclusivitate de către activenews.ro, Patriarhului BOR, Daniel și membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul în care statul a acceptat deschiderea bisericilor după data de 15 mai dar cu anumite condiții, anume ca Biserica să-și schimbe rânduiala împărtășaniei, fără să NU mai folosească lingurița pentru împărtășirea credincioșilor. Conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, Biserica va suspenda împărtășirea credincioșilor pentru „o perioadă scurtă de timp”, până ce se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe.

Hristos a Înviat!

Iubiți părinți, rugători si mijlocitori nouă nevrednicilor,  fii ai Bisericii, îndepărtați cu forța de „Mama Neamului Românesc” și de Hristos , Calea, Adevărul și Viața, vă scriu aceaste rânduri în speranța că ele vor fi înțelese întru adevărata lor menire si vor aduce și din partea noastră, a mirenilor, întărire și credința că suntem madulare vii al Bisericii, nu amorțite și nu moarte.

Urmărim întristați toate cele ce se petrec in ultima vreme și vedem cum vrajmasii Bisericii noastre îndrăznesc tot mai mult și mai viclean asupra PF Sale Parintelui Daniel precum si asupra tuturor ierarhilor si a slujitorilor Adevărului, dar și asupra mirenilor care îndrăznesc a lua poziție și a mărturisi public credința.

Începând cu incidentul de la „Colectiv” si nu numai, culminand cu această „pandemie” , Biserica si credința noastră se află sub un continuu asalt.

Am ascultat cu durere cererile de a sta acasă, dar stiind că ascultarea și dragostea față de mai marii nostri și pacea trebuie să primeze, n-am cârtit.
Am ajutat cât am putut pe toti frații și surorile noastre intru Hristos la primirea „Floriilor”, a Paștilor si Luminii lui Hristos cu bucurie, dar o bucurie izvorătă din multă amărăciune... pe care am incercat a o mască cu un zâmbet sau o vorbă bună adresată celor care aveau nevoie.

Ne-au pus maști... nici măcar aceasta să nu facem.
Masca peste gura este simbolică.
Tăcerea, ascunderea Cuvântului, obediența.

Ne-am supus. Nu celor ce ne-au obligat.
Ne-am supus Sfințiilor voastre. Ne-am supus Patriarhului nostru și a celor ce Dumnezeu i-a ales în Sfântul Sinod.

Acum Sfintiilor voastre ne adresăm, vă rugăm și încurajăm să „nu cedați o palmă de pământ”.

Sfintele Taine nu pot fi dictate de politicienii care NU AU PĂRTĂȘIE cu Hristos. Care nici măcar NU sunt FII AI BISERICII ORTODOXE.

Nu cedați și luați atitudine”, a scris el.
 
Aureliu Surulescu afirmă că credincioșii vor urma ierarhia dacă aceasta le va cere să apere Biserica în cazul în care vor urma presiuni.
 
„Suntem în spatele Sfințiilor voastre , precum imnul de stat o mărturisește: „preoti cu crucea’n frunte căci oastea e creștină”.

Avem nevoie, atât noi, cât și preoții de rând, studenții la teologie, monahii și monahiile și altii să stim că suntem în spatele unor conducători Luminați de Lumina Lui Hristos, fără frică de lume și cele lumești, căci cu noi este Dumnezeu... de cine ne vom teme?!

Avem nevoie de această îmbărbătare și poate, de praznicul Înăltării, care coincide cu ziua Eroilor, să ne chemați în procesiune prin toată țara.
Vom răspunde prezent oricând chemării Sfintiilor voastre cu trupul și cu sufletul. Cum am știut a mărturisii dragostea noastră prin tăcere și ascultare, vom știi a răspunde și cu glas tare : ADEVĂRAT A ÎNVIAT , împreună, cu toții, martori ai Sfintei Învierii Sale celei de a treia zi.

Să nu ne temem, căci noi știm ai cui Fii suntem și știm ai cui sunt cei care ne vor răul, „căci atunci când se ridică sus oameni de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni”

Să ne întărim întru Domnul pomenindu-ne unii pe alții intru comuniune și dragoste asa cum ne poruncește Mântuitorul Hristos.

Sus să avem inimile.

Cu smerenie și dragoste intru Hristos, cu pace și nădejde în mila Domnului. Fiu și viu mădular al Sfintei noastre biserici”, încheie Aureliu Surulescu.
 
Foto Credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe