05 Martie 21

„Au apărut ghioceii!”

  Undeva in capitală o tânără incerca sa vândă câteva buchețele , când brusc aceasta ,,activitate  economică ilegală " a fost întreruptă de un polițist și din exces de zel a încătușat-o , de parcă ar fi fost cea mai mare evazionistă.
  Cu siguranță vedem în acest eveniment , aplicarea unui regulament in detrimentul a ceea ce ne-a învățat Bunul Dumnezeu , adică ,,mila" pe care trebuie să o avem fată de toți oamenii .
   Aceast gest îmi aduce aminte de o întâmplare al cărui protagonist a fost marele scriitor Lev Tolstoi.
   Pe când acesta se plimba prin piața St. Petersburg , a întâlnit un cerșetor care își făcea veacul pe acolo.  Lev bagă mâna în buzunar sa scoată câțiva bănuți , dar în momentul când să-i dea  bani cerșetorului , acesta a văzut o silueta înaltă în spatele scriitorului și o rupse la fugă.
   Surprins de acesta întâmplare Lev se întoarse spre cel care era în apropierea sa și observă că era de fapt un  om al legii , care supraveghea  piața ,căruia îi adresă o întrebare :
  -Dumneata nu ai auzit din Evanghelie , cuvântul : milă , sau îndemnul să fi milostiv!?
  Polițistul rușinat de această întrebare a lăsat capul în jos , dar revenindu -și în fire , l-a rugat pe Tolstoi sa-l urmeze lângă un zid , unde era o pancartă cu inscripția : ,,Cerșitul interzis"!
   Ca și atunci , ca și astăzi  în viețile noastre se  intersectează Regulamentul ( legea statului ) cu Evanghelia lui Hristos!
   Ce aplicam în viața noastră , cum ne facem datoria ?
   Probabil că atunci când vor răsări și alte flori de sezon, undeva în țara noastră unde se aplica Regulamentul și nu Evanghelia , alte tinere , alte mame , alte bunici sărace , vor fi încătușate! 
   Eu știu un lucru : ,, La judecată , mila va birui "!
 
Sursă: Silviu Drăgan
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe