14 August 22

Ați văzut vreodată cum se face un avort?

Extrem de dezbătută în ultima perioadă în Statele Unite este decizia asupra avortului în faimosul caz Roe versus Wade, din 1973.
În decizia de săptămâna trecută Curtea Supremă din Statele Unite a anulat hotărârea din 1973 și astfel a restricționat "dreptul" la avort ca drept constituțional.
Dezbaterea este una importantă și pentru societatea noastră, ridicând o serie de întrebări pe teme fundamentale precum: dreptul la viață a copiilor nenăscuți, recunoașterea copilului ca atare din momentul concepției, ajutorarea mamelor în criză de sarcină și mai ales stabilirea clară a terminologiei.
Până unde libertatea unui om o poate îngrădi pe cea a altuia, călcând peste dreptul la viață? Dacă drepturile se aplică tuturor oamenilor de ce în cazul copiilor nenăscuți avem o altfel de retorică? Și mai ales este de ajuns să ne prefacem 9 luni, folosind o anumită terminologie doar pentru a putea accepta mai ușor avortul?
Ați văzut vreodată un filmuleț în care sunt prezente violențe asupra animalelor? Câte ONG-uri nu s-au ridicat să apere drepturile animalelor? Câți oameni nu au fost indignați fața de aceste fapte și au cerut o soluție concretă? Iar dacă pentru animale sau vietăți luăm astfel de decizii, ce ne împiedică să apărăm viețile copiilor nenăscuți?
Și totuși preferăm "adevărurile" digerate de media, privim prin realitatea altora fără a căuta spre înțelesuri mai profunde.
Dacă am privi felul în care un copil se zbate pentru viață în fața instrumentelor chirurgicale probabil ca doar atunci am înțelege faptul că avortul nu este despre drepturi și libertăți.
Din momentul concepției copilul, încă nenăscut are dreptul la viață. Nu este vorba despre o alegere între mamă și fiu, despre libertatea unuia sau a altuia ci despre susținerea ambilor! Este vorba despre o schimbare a falselor mentalități, a căror unic scop este acela de a promova varianta mai ușoară, dar cu consecințe devastatoare pentru cei implicați.
Dreptul la viață este protejat prin lege, iar libertatea nu este niciodată moarte sau libertinaj!

Autor: Constantin Răzvan Popovici.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe