19 Octombrie 20

Ați trecut prin situații similare când ați fost însărcinată?

   O tânără infectată cu Covid-19 internată la Spitalul Județean Neamț a fost speriată de un medic care i-a spus că trebuie să facă avort: „Am încercat să discut cu un medic de aici, de la boli infecțioase. I-am transmis că abia am aflat că sunt însărcinată și l-am întrebat dacă pot fi probleme din cauza infecției cu coronavirus. Mi-a răspuns, din prima, că trebuie să renunț la sarcină, deși ea era medic de boli infecțioase și nici măcar nu s-a consultat cu vreun specialist”.

   Femeia acuză efectul emoțional puternic al afirmațiilor medicului infecționist: „Eu am mai trecut prin asta, dar vă dați seama dacă eram o tânără naivă și renunțam la sarcină. Eram speriată puteam să iau de bune vorbele medicului”.

   Când a cerut consult de specialitate la un ginecolog din spital, i s-a răspuns că nu poate fi consultată, pentru că nu reprezintă o urgență medicală. Până la urmă, tânăra a reușit să vorbească la telefon cu directoarea spitalului, care i-a trimis un medic specialist. Ginecologul i-a spus că totul este în regulă cu copilul.

   În România există de zeci de ani cazuri în care unii medici le spun cu foarte mare ușurință femeilor însărcinate să facă avort pe fondul unor probleme de sanatate, mai mari sau mai mici, sau pentru că au luat medicamente, care ar fi posibil să afecteze copilul într-un procent uneori extrem de mic, fără să se gândească cum pot sprijini binele mamei ȘI al copilului nenăscut.
 
Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe