28 Mai 22

Ați auzit de „Fantoma de la Kiev”, eroul căzut pe front după ce a doborât 40 de avioane rusești? „A înviat ...”

În imensitatea propagandei de război am aflat cu toții că există unul cu porecla de „Fantoma de la Kiev” (pilot care a doborât 40 de avioane rusești), un personaj declarat erou și decorat post-mortem de către Ucraina. Asta am aflat cu toții acum aproximativ 6 zile, după care, în câteva zile, după ce toată lumea, mai ales toată presa Europei a fost intoxicată cu această știre, ucrainienii anunță că de fapt a fost o minciună, că a dat bine, și pa, pa! Poftim?

Antena, Digi, Protv și alte multe mizerii din presa românească, dar și occidentală, au dat ca adevăr pur știrea cu „Fantoma de la Kiev”, după ce ucrainienii au recunoscut că i-a prostit pe toți, mult mai puțini dintre cei care au împrăștiat această infectă propagandă de război au și recunoscut eroarea!! Asta este presa... mai știți îndemnul „informați-vă doar din surse oficiale”? Acest îndemn a existat și va exista pentru o mai bună manipulare.

Conform observatornews.ro, "Fantoma de la Kiev”, pilotul ucrainean care ar fi doborât zeci de avioane ruseşti la începutul războiului şi a cărui poveste a devenit virală pe rețelele de socializare este o invenţie, au recunoscut oficialii ucraineni weekendul trecut. “Maiorul Tarabalka este un erou căzut la datorie, dar el nu este Fantoma de la Kiev și nu a doborât 40 de avioane inamice”.

Să ne reamintim, monstră de prostie de la digi24: „Maiorul Stepan Tarabalka a eliminat peste 40 de avioane ale rușilor până în data de 13 martie când a fost doborât în urma unui atac.
Eroismul pilotului în vârstă de 29 de ani a ajuns legendar când guvernul ucrainean a făcut public că în chiar prima zi de război a doborât șase avioane ale rușilor.
"Oamenii îl numesc <Fantoma din Kiev>. Și pe bună dreptate - acest as al UAF (Forțele Aeriene Ucrainene) domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare", spunea guvernul ucrainean.” - digi24.ro

Propaganda de război a existat mereu, de când lumea, ea însă a devenit mai periculoasă, mai încărcată cu venin odată cu apariția internetului, rețelelor sociale etc.

Sursă foto: kyivpost.com via tion.ro .
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe