20 Octombrie 21

Atacarea nedreaptă și tendențioasă a Bisericii Ortodoxe Române.

„Cei de la Recorder, fiind puși în situația „dificilă” de a cheltui 328.000 euro primiți din donații în ultimele 12 luni, au zis să nu uite unul dintre țelurile principale ale existenței lor: atacarea nedreaptă și tendențioasă a Bisericii Ortodoxe Române. 
Sunt dezamăgit de faptul că, în contextul în care acum în România ard oamenii în spitale, ne luptăm cu o pandemie cu diverse tulpini, purtăm dezbateri despre „certificatul verde”, trăim o destabilizare politică majoră, iar la nivel individual unii dintre noi încercăm să ne îmbunătățim felul de a acționa pentru a face lucrurile tot mai bine, îi vedem acum pe cei de la Recorder apărând de nicăieri cu un nou atac împotriva Catedralei Naționale și împotriva lucrului făcut de calitate și de durată în țara noastră. ” - a scris Emanuel Buta pe un site social.

- - - - - - - - 

Fragment din răspunsul Patriarhiei Române la acest atac nedrept și ofensator: 
„Folosirea punctuală a unor materiale de construcție mai scumpe decât cele obișnuite nu este dictată doar de natura specială a obiectivului arhitectonic în sine, una care transcende categoria construcțiilor obișnuite, fiind vorba despre o Catedrală închinată lui Dumnezeu și memoriei sfinte a eroilor și martirilor unui popor, ci și de criterii indispensabile în ecuația construirii unui asemenea edificiu: durabilitatea materialelor și garanția oferită pentru ele de firmele capabile să ofere cele mai bune materiale (exemple: 50 de ani garanție pentru tabla folosită la acoperiș și 40 de ani pentru marmură). Din aceste două criterii esențiale rezultă inevitabil prețul mai mare pentru aceste materiale.”

Răspuns edificator la un atac nedrept și ofensator
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe