16 Ianuarie 21

Atac la Crăciun: Pericolul reuniunilor familiale de Crăciun

   Un psiholog britanic ne explică de ce e extrem de periculos, practic mortal, să petrecem Crăciunul. „În contextul pandemiei de coronavirus, riscul de infectare este mai mare printre cei apropiați, pentru că atunci când suntem acasă uităm de restricții și avem tendința să lăsăm garda jos”, ne spune profesorul de psihologie.

Pericolul reuniunilor familiale de Crăciun. Psiholog: „În intimitate renunțăm la bariere și la restricții”

   Mesajul nu este deloc unul izolat. Dacă ne uităm la comunicarea publică venită în aceste zile dinspre autorități și mare parte din „experți”, o să vedem cum Crăciunul este asociat, permanent, cu pericolul, boala și moartea. 

   În același timp, aceiași specialiști ne spuneau, de-a lungul anului, că anumite proteste unde participau zeci și sute de mii de activiști, sau alegerile unde se înghesuiau în secțiile de votare milioane de oameni, sau hipemarketurile, trenurile și metrourile arhipline, sau chiar Festivalul Sfinxului erau absolut sigure. Nici un pericol acolo. 

   Aceste sărbători ar trebui să fie un moment de relaxare, în care să ne gândim și la altceva decât la boală, moarte și apocalipsă. De ce să asociezi astfel Crăciunul cu boala și infectarea? În loc să le transmiți oamenilor un mesaj pozitiv, să îi ajuți să își revină, puțin, psihic și spiritual, ca să treacă mai ușor peste aceste încercări? 

   Nu știu alții cum sunt, dar eu unul, când citesc astfel de mesaje, mă gândesc la un singur lucru. La Grinch, personajul lui Dr. Seuss care ura Crăciunul și punea la cale tot felul de planuri malefice prin care să le fure oamenilor Crăciunul.
 
Foto credit: netflix.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe