08 August 22

ASTĂZI ÎMPLINEȘTE DOI ANIȘORI, S-A FĂCUT BAIAT MARE. LA MULȚI ANI, COVI DUȚ!

Să ne amintim cum, acum doi ani, toată țara se trezea în sunet de sirene și țipete de guriste la televizor pentru că, la portile spitalului Matei Balș, se aștepta vedeta, in sfârșit primul infectat: un amărât dintr-un sat din Gorj, care îl văzuse de la o distanță de 200 de m pe un italian venit in vizită la amantă și care, intors în Italia, fusese depistat ca pozitiv. Și pentru ca doar il văzuse pe italianul infectat, gata, sărise virusul pe amărășteanul nostru, ocazie cu care s-a plimbat cu izoleta toata noaptea, din Gorj pâna la București, unde îl așteptau, in poarta spitalului, cohorte de reporteri isterizați, ca să prezinte situația cât mai tragic, pe măsura milioanelor de euro de căciula ce urmau să le intre în conturi patronilor, milioane date de liberali de la bugetul de austeritate al românilor, români care trebuia să strângă cureaua și să fie solidari. Gorjeanul nostru a fost externat dupa ce a fost tratat cu ciorbă la cel mai tare spital din țară în lupta cu virusurile ucigașe.
Să ne amintim de primul mort, un bolnav de cancer în stadiu terminal, tratat la o clinică din Italia și trimis acasă, tocmai pentru că mai avea câteva zile de trăit si omul voia să moară in patul lui. Păi nici asta nu i-a fost permis bietului om, pentru că statului român îi trebuia un mort de virusul ucigas, că prea astepta toata tara și nu murea nimeni.
Să ne amintim cum eram amenințari cu moartea de catre toate autoritătile plătite să ne protejeze, de la medici și sefi de spitale, pâna la președintele țării. Practic, toți așteptam să murim din clipa in clipă, daca nu noi, ai nostri. Toate sărbatorile ne-au fost interzise, singurele aglomerații acceptate fiind cele din campaniile electorale si din ziua votului, atât la alegerile locale, cât si la cele parlamentare. Pentru ca la asta le folosim. Doar la vot și atât, între alegeri, putem să ne ducem dracului, nu interesează pe niciuna dintre autoritătile plătite să ne protejeze.
Să ne amintim cum ni se cânta imnul sub ferestre din mașinile din care polițiștii împărțeau generoși amenzi de sute de milioane de euro.
Să ne amintim cum ne terorizau părinții si bunicii care trebuia să se încadreze intr-un orar fix de ieșit din casă de două ore, ore nu la alegere, in functie de necesitățile și durerile fiecăruia, ci impuse de autoritățile plătite să ne protejeze.
Să ne amintim cum ne-au fost trimiși toți copiii acasă, cum  erau amendați daca îndrăzneau să intre în curtea școlii ca să se joace cu mingea. Cum li s-au pus copiilor bariere la intrarea in parcuri și în locurile de joacă.
Să ne amintim cum, în timp ce înceram să ne liniștim copiii si parinții, spunându-le logo-ul ăla cretin că #totulvafibine, să îi facem sa doarmă în sunet de sirene și mesaje apocaliptice transmise în difuzoare, mii de oameni urcau in autocare si străbateau țara de la un capăt la altul, noaptea, sub oblăduirea autoritătilor platite să ne protejeze, ca să meargă în țări-focare de korronawirus si să le culeagă sparanghelul. Totul aranjat de la cel mai inalt nivel în statul român!
Să ne amintim cum am fost mințiti zilnic cu cifre de infectați umflate cu zecile de mii, de un așa zis grup de comunicare strategică, al carui șef e, în continuare, un impostor care și-a măsluit studiile.
Să ne amintim cum industrii intregi au fost puse la pământ de un guvern incapabil care a anunțat că va sprijini financiar mediul privat, fară sa fi dat efectiv niciun leu niciunui privat, ba din contră, mărindu-le datoria pe care o aveau în bănci, prin capitalizarea dobânzii la ratele amânate la plată.
Să ne amintim, că e pacat să uităm cum ne-au escrocat ăștia pe toti, în ultimul an. Si teroarea continuă, starea de alertă se prelungește lunar, pentru că se tot ceartă fomiștii pe posturi, iar angajările trebuie făcute fără concurs, sa poată ajunge șefi pe la regiile de stat și agențiile guvernamentale, pe o poală de bani publici, din buzunarele noastre, tot felul de idioate și analfabeti de la PNL și USR. Pentru asta plătim teroarea, pentru a avea fomiștii acces mai usor la cașcaval.
În rest, totul va fi bine, să fim solidari, să ascultăm numai informațiile oficiale!

Autor: Jurnalistul Madalin Pribu, Facebook. / Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe