02 Decembrie 20

Astăzi, 20.11.2020, a trecut la Domnul Patriarhul Irineu al Serbiei la vârsta de 90 de ani.

   Patriarhul Irineu al Serbiei a trecut la Domnul vineri dimineață la ora 7.07 a.m. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe era internat la spitalul militar Karaburma din Belgrad din pricina infectării cu Covid-19.
   Irineu (Miroslav) Gavrilović s-a născut pe 27 august 1930 în satul Vidova, Čačak, fiind ales ca patriarh al Serbiei pe 22 ianuarie 2010. 
   „Patriarhul Irineu al Serbiei a trecut la Domnul în această dimineață în vârstă de 90 de ani.
   Președintele Serbiei @avucic a scris pe Instagram: "A fost o onoare să vă cunosc. Oamenii ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată".” - conform Basilica.ro .

   O frumoasă descriere a vrednicului de pomenire, Patriarhul Irineu al Serbiei, sunt cuvintele președintelui „Societății Studenţilor Teologi din Iaşi - SSTI”, Claudiu George Dulgheru pe un site social: „Patriarhul Irineu: Un om care a făcut cinste Bisericii Ortodoxe Sârbe. Un om care a menținut aprins focul pe care Hristos l-a trimis pe pământ.  
   Avem de învățat de la vecinii noștri sârbi: hotărârea și curajul de a ține la Biserică ca la propria familie. Normalitatea de fapt. 
   Sper că viitoarele generații de ierarhi vor păstra curată moștenirea Bătrânilor și nu vor ceda presiunilor politice care vor veni ca tăvălugul peste Biserica Ortodoxă de pretutindeni.  
   Veșnică lui pomenire!”

Dumnezeu să îl odihnească în locașurile drepților!
 
Foto: Patriarhul Irineu în vizită la Mănăstirea Vatopedi - Muntele Athos / 5.12.2016 / credit AXP.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe