29 Septembrie 20

Așa zisul „părintele” Dani Șfarț înșală lumea pretinzând că este preot ortodox

   După o discuție cu acest individ, Dani Șfarț, în privat, am constatat că această persoană nici macar falsă nu știe să fie. Dani Șfarț refuzând în repetate rânduri să răspundă la întrebările mele cu privire la statutul ascultării de așa zis „preot” pe care o afișează online, de cine aparține și ce cult reprezintă....toată discuția din mediul online culminând cu o blocare din partea domnului mai sus menționat.
   Conform astradrom-filiala-bihor.blogspot.com, Dani Șfarț reprezintă o combinație nefericită, eretică, între catolicism, ortodoxie, și mai ales protestantism ... fără a reprezenta cu adevărat pe niciuna. 
   Site-ul mai sus menționat a luat legătura cu protopopul greco-catolic de Orăștie, pr. Silviu Lucian Bindea, acesta declarând în ceea ce-l privește pe Dani Șfarț, umătoarele: "Nu a fost diacon la noi. I s-a făcut doar tunsoarea lectorală de către episcopul Alexandru când era în primul an la seminarul de la Blaj. Nu a fost nici măcar ipodiacon. Putea doar să spună ecteniile la slujbe, să citească apostolul, sau să cânte la strană. Mi-a fost cantor la strană. Eu l-am trimis la seminar, dar nu l-a terminat. Era mai mult acasă decât la școală. A mai făcut și acolo ceva prostii. Pe lângă asta s-a mai încurcat și cu una mai tinerică. Anul trecut l-a lăsat nevasta... A fost și la ortodocși dar nici acolo nu a terminat. Acum e undeva la Vinț, unde e pensiunea "Luci 2000". Nu știu ce tot face și pe acolo. Acum am înțeles că e de-a lui Gherasim Bratu." 
   Protopopul Bindea ne spune că Gherasim Bratu nu are recunoașterea Bisericii Ortodoxe: "Nu-l recunoaște nimeni. Am auzit că a avut și o condamnare pentru că folosește titluri care nu are dreptul să le aibă. Sunt pe stil vechi. Gherasim ăsta racolează tot ce e certat cu Biserica. E ceva autonom, așa de capul lor acolo. Juridic nu le poate face nimeni nimc pentru că și-au făcut o asociație și duc în rătăcire oamenii"
   Falsul preot, Dani Șfarț, face dezlegări, citește molitfe, împărtășește pe bandă rulantă, dezleagă cununii și alte astfel de practici care atrag o categorie de oameni cu o cultură religioasă mai redusă, dar mai darnici, uneori... Despre exaltările mistice și abuzurile lui Dani Șfarț, pr Bindea își amintește că se credea cu "har" și făcea ceea ce face preotul, deși nimeni nu i-a dat acest drept: "De când a primit tunsoarea lectorală a făcut feștanii la oameni acasă. El consideră că dacă a cerut harul preoției în timpul ritualului tunsorii lectorale, l-ar fi primit. Ceea ce nu e adevărat. Dacă episcopul nu i-a făcut hirotonia nu are cum să aibă, oricât și-ar fi dorit el."
   "Acum se declară ortodox și face slujbe catolice. Citește molitfele Sfântului Vasile cel Mare pentru că asta prinde la oameni fiind mulți necăjiți și cu probleme. E certat cu toată lumea, iar acum se bagă către neoprotestanți. Are un prieten Nicu din cartierul Plafar. Unu cu barbă, dar ăla nu are nici o școală, nu știu dacă a reușit să termine liceul, iar acum a ajuns mare pastor pe la rromi pe undeva. Din moment ce se autodeclară preot ortodox pătează imaginea Bisericii Ortodoxe. Noi nu am luat măsuri pentru că aici nu deranjează. Lumea îl cunoaște cine e și nu are nici o influență prin zonă."
   În concluzie, protopopul greco-catolic de Orăștie neagă că Dani Șfarț ar fi fost hirotonit diacon sau ipodiacon la greco-catolici deși, încă de atunci, acesta facea slujbe pe care doar preotul avea voie să le facă: "Deci să se știe clar că nu a fost hirotonit la noi. A avut doar tunsoarea lectorală și putea să zică ecteniile doar în prezența unui preot. Asta era așa să se familiarizeze cu rânduielile, un fel de pregătire pentru viitorii preoți, nicidecum hirotonie."
   Despre condamnarea penală a lui Gherasim Bratu puteți citi mai multe în articolul: Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu: Pirateria bisericească se pedepsește penal!
   Astradrom-filiala-bihor.blogspot.com a săpat și mai adânc după înformații cu privire la acest impostor, Dani Șfarț, astfel încât a discutat și cu secretarul eparhial al Arhiepiscopiei de Alba-Iulia, la date de 31 iulie 2020, preotul Eugen Marian Bărăian, acesta declarând următoarele: "Cu privire la situația canonică a domnului Daniel Șfarț, vă aducem la cunoștință că nu este preot ortodox, ci un impostor, care caută să înșele buna credință a oamenilor, oficiind Taine și ierurgii care, din punct de vedere canonic și spiritual, nu au nici o valoare. În acest sens, l-am rugat în nenumărate rânduri pe patronul acelui local, însă fără nici un rezultat, să nu îi mai permită domnului Daniel Șfarț să mimeze astfel de servicii religioase, care aduc multă vătămare sufletească celor ce participă și, mai presus de orice, îl supără pe bunul Dumnezeu..."
   În articolul Impostor la drumul mare: Daniel Marius Șfarț înșală lumea pretinzând că este preot ortodox, publicat de site-ul mai sus menționat, se arată faptul că pe data de 15 noiembrie 2016, Arhiepiscopia de Alba-Iulia, a emis un comunicat prin care a înștiințat preoții și credincioșii din cadrul eparhiei, să se ferească de falșii preoți și mitropoliți care se pretind a fi ortodocși. În acest comunicat, referindu-se la Gherasim Bratu care vizitase pensiunea "Luci 2000", Arhiepiscopul Irineu Pop de la Alba-Iulia spunea: "De curând au apărut în eparhia noastră câteva cazuri de preoți caterisiți și episcopi impostori, care sunt îmbrăcați în veșminte specifice cultului ortodox și slujesc după rânduiala Bisericii noastre, creând confuzie între creștinii noștri dreptcredincioși"
   În același document, arhiepiscopul Irineu de Alba mai menționa că aceștia, deși au avut abateri grave de la canoanele și învățătura Bisericii, au posibilitatea să se întoarcă prin pocăință:
   "În loc să se complacă în rătăcire sau să aparțină acestor grupări schismatice și eretice, care nu figurează în Registrul asociațiilor religioase de la Secretariatul de Stat pentru Culte, funcționând în mod ilegal. Aceste persoane, care practică astfel de înșelăciuni, încalcă art. 348 din Noul Cod Penal, care interzice exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități, putând fi sancționați penal.
   Potrivit învățăturii Domnului nostru Iisus Hristos și teologiei Sfinților Părinți ai Bisericii, harul Duhului Sfânt se revarsă asupra credincioșilor numai când ei, împreună cu preotul lor, se află în ascultare canonică de Episcopul locului, rânduit de către Sfântul Sinod. Vă atenționăm că slujbele săvârșite de către acești impostori nu sunt valide, adică nu au nici o valoare spirituală, deoarece Duhul Sfânt nu coboară și nu lucrează prin astfel de persoane a căror slujire falsă poate fi mimată de către oricine"

Articolul complet al site-ului astradrom-filiala-bihor.blogspot.com, îl puteți găsi aici: Impostor la drumul mare: Daniel Marius Șfarț înșală lumea pretinzând că este preot ortodox
 
Foto credit: astradrom-filiala-bihor.blogspot.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe