27 Februarie 21

Așa s-a făcut botezul în ortodoxie, și așa se va face până la sfârșit, indiferent de cât ar lătra necredincioșii urâtori de biserică.

   În imagine, Eva Maria a noastră la botez, surprinsă genial de prietenul meu Alex, exact în momentul când era scoasă din cristelniță de către părintele Vasile Crețu, după cea de-a treia scufundare deplină în apă. Pot să spun că nici eu ca tată și nici mama nu am stat prea aproape de cristelniță, și nu am avut niciun fel de emoție sau teamă că s-ar putea întâmpla ceva. 
   Așa s-a făcut botezul în ortodoxie, și așa se va face până la sfârșitul vremurilor, indiferent de cât ar lătra necredincioșii urători de biserică. Culmea e ca cei care sunt cei mai vehemenți critici ai practicii botezului sunt tocmai ei, atei, nereligioși, necredincioși, neomarxiști și anticreștini fanatici, care caută cu lumânarea orice ocazie să atace și să denigreze Biserica Ortodoxă. Nu, nu o să primim niciodată lecții de practică a ritualurilor noastre de la activiști mânați de ură, care aruncă cu pietre în creștini și în păstorii lor, în mod constant și sistematic. Vedeți-vă de treaba voastră, viperelor, și lăsați-ne în legea noastră strămoșească. Dacă nu vă convine cum se face botezul, nu vă obliga nimeni să vă botezați copiii, așa că mai lăsați ipocrizia și prefăcătoria ieftină. 
   Noi, creștinii ortodocși practicanți, care avem credința în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, vom susține mereu Biserica în păstrarea tradițiilor și ritualilor ei milenare. Iar taina botezului o vom păstra și o vom transmite urmașilor noștri, așa cum am moștenit-o de la înaintașii noștri, indiferent de câte ong-uri neomarxiste și influențări ultraprogresiști vor protesta. Nu de mult, ați încercat să ne băgați pe gât împărtășania cu lingurițe de plastic...acum încercați să ne schimbați botezul...dar, nu veți reuși. Niciodată.
   Așa cum se vede și de pe chipul micuței creștine Eva Maria, botezul e cu adevarat o taină și o minune...
 
Text: Andrei Dinca (sursă foto)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe