30 Noiembrie 20

Arhim. Efrem Vatopedinu din muntele Athos a vorbit despre MASCA folosită în zilele noastre într-o transmisiune LIVE

Alex Dima
- În România în acest moment aproape zece mii de oameni au murit! Din păcate regulile pe care autorităţile şi medicii ni le cer, nu sunt respectate! În spitale medicii sunt obosiţi, locuri nu sunt, şi trist este faptul că, chiar din rândul ierarhilor şi, chiar din rândul unor fraţi preoţi vin sfaturi să nu respectăm regulile! Masca este văzută ca o botniţă de foarte mulţi. Cum vedeţi dumneavoastră această situaţie?

Starețul Efrem Vatopedinul 
Masca, întâi de toate nu are legătura cu morala Bisericii. Nu deranjează. Eu am văzut mulţi oameni care au leucemie,  şi aveau poruncă de la medic să meargă la biserică cu mască. Oamenii aceştia sunt călcători de poruncă? Asta nu spune nimica, eu cred că este o exagerare care nu este făcută întru cunoştinţă.
Nu este corect, cei care fac aşa nu lucrează corect. 

Alex Dima 
Ce sfaturi aveţi către oamenii care vă văd, şi sunt convins că unii nu sunt deacord cu mine!

Starețul Efrem Vatopedinul 
Să se ROAGE! Să se ROAGE! Şi dacă ar fi ţinut de mine, aş fi dat PORUNCĂ TUTUROR PREOŢILOR, chiar şi singuri să meargă pe drumuri, cu Sfinte Moaşte şi cu Icoane făcătoare de minuni, să binecuvânteze în toate părţile în semnul Sfintei Cruci cu aceste Sfinte Icoane şi cu aceste Moaşte!
Noi avem aicea multe mărturii, cu ani înainte era holera, era ciuma, care erau boli înfricoşătoare,  jumătate din oameni mureau. Şi chemau Sfântul Brâu, şi însemna cu semnul Sfintei Cruci şi se oprea ciuma. În 1917 s-a întâmplat acest lucru, şi ciuma s-a oprit! Au chemat Sfântul Brâu în Constantinopol unde era holera, când a ajuns Sfântul Brâu şi a binecuvântat cu el, îndată holera a încetat!
Unde sunt acum toate acestea? Acestea sunt evenimente istorice. Ni s-a micşorat copilul meu CREDINŢA! NU EXISTĂ CREDINŢĂ! 

 
Sursă: Youtube.com (doxologia.ro), citat de Iulian Mazilu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe