02 Decembrie 20

Arhiepiscopia Tomisului a intentat proces împotriva hotărârii 72/10.11.20 a CJSU Constanţa

   Potrivit agerpres.ro, Arhiepiscopia Tomisului a intentat proces împotriva Hotărârii 72/10.11.20 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi, cerând anularea parţială a acesteia.

   Arhiepiscopia Tomisului împreună cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. Avocatul Arhiepiscopiei Tomisului în acest dosar, Diana Iovanovici-Şoşoacă, a declarat vineri, pentru News.ro, că nu poate fi restrânsă libertatea religioasă şi măsura respectivă este una neconstituţională.

   Contactată telefonic de ZIUA de Constanța, avocata Diana Iovanovici Șoșoacă a declarat că dosarul are legătură cu pelerinajul la peștera Sfântului Andrei.
 
   „Este vorba despre Hotărârea CJSU Constanța nr. 72, din 10 noiembrie 2020 (...) Oricum se va ține pelerinajul de la Sfântul Andrei pentru că este un drept constituțional, conform art. 29, care nu poate fi restrâns în niciun mod, deci nu are incidență art. 53 – conform art. 53 se restrâng drepturi și libertăți în anumite situații, prin lege. Articolul 29 din Constituție, cu privire la dreptul religios și la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent, poate să fie și război“, a precizat reprezentantul legal al Arhiepiscopiei Tomisului în acest proces pentru ziuaconstanta.ro .

   Cazul a fost înregistrat pe data de 18 noiembrie 2020, pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Surse: agerpres.ronews.ro și ziuaconstanta.ro. / foto (ÎPS Teodosie) credit: Vali Vadanoiu Photographer
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe