27 Iunie 22

ARDE Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi ... asta este „România normală, educată” a lui Iohannis!

Un nou incident vineri dimineață la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Pompierii intervin după ce au fost anunțați prin 112 că din clădire iese foarte mult fum.

"Se deplaseaza mai multe autospeciale de intervenție" - au precizat reprezentanții ISU Iași. Potrivit ISU Iași au fost semnalate degajări de fum la etajul 1 a unității sanitare.

150 de persoane adulte şi 50 de copii au fost evacuaţi, conform observatornews.ro

Din primele informații, se pare că fumul provine de la unul dintre etajele superioare ale clădirii, de la o instalaţie electrică. Au fost evacuaţi pacienţi şi medici de la parter şi etajele 1 şi 2, în total 50 de copii şi 150 de persoane adulte, anunţă ISU.

Nu este prima dată când sub regim Iohannis același spital ARDE, anul trecut pe data de 22 iunie a ma ars odată.

"Analizând toate circumstanţele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric şi efectul termic al curentului electric", se menţionează într-un comunicat remis de ISU Iaşi anul trecut, după celalalt incendiu.

Conform documentului de presă publicat de realitatea.net anul trecut, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea sau autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Potrivit sursei citate, în prezent "unitatea medicală deţine aviz de securitate la incendiu pentru modernizare şi reparaţii capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizaţia de securitate la incendiu".

Pentru stingerea incendiului izbucnit în cursul zilei de 22 iunie au intervenit peste 30 de pompieri.

Se pare că la aproximativ un an izbugnește câte un incendiu la acest spital, să ne așteptăm ca sub regimul IOHANNIS și sub guvernul PNL-PSD să aibă loc un alt incendiu, la același spital, peste aproximativ un an?

Foto: ISU Iași
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe