09 Decembrie 22

Arde Episcopia Tomisului...

După cum era de așteptat, la auzul veștii nenorocirii, unii jubilează. Îi știm, sunt cei care se plâng că sunt prea multe biserici și prea puține spitale. Ca și cum un șchiop s-ar plânge că are prea mulți plămâni și de-aia nu poate merge.
Dar nu despre aceia este vorba. Ci despre faptul că am rămas siderată de mesajele pe care unii oameni (care susțin că sunt creștini-ortodocși) le cotcodăcesc isteric.
Ei ori nu știu (ori se fac că nu știu, ori au uitat) că Episcopia Tomisului a fost înființată de către Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Apostol Filip, dacă îmi aduc eu bine aminte. Și că a fost prima Episcopie creștină (că pe atunci toți eram toți doar creștini, Marea Schismă a avut loc mult mai târziu, în 1054) de pe teritoriul actual al României. Dacă greșesc, rog cinstitele fețe bisericești, teologii și pe profesorii de religie să mă corecteze.
Așadar Palatul Episcopal din Constanța are o valoare nu doar simbolică, ci și istorică pentru orice patriot român, pentru că istoria noastră ca popor este împletită cu insăsi istoria proto-creștină, indiferent cât le-ar displăcea unora acest fapt dovedit.
Și chiar pentru cei care sunt atei, Palatului Arhiepiscopiei Tomisului ar trebui să fie, cel puțin în teorie, perceput ca parte a istoriei noastre naționale și un monument istoric - pentru că este și o bijuterie arhitectonică aproape centenară.
Așa că vă rog a-mi scuza îndrazneala de a vă atrage atenția că, fiind înainte de toate român, nu poți să te bucuri când arde un simbol al etosului nostru. Cu atât mai puțin, nu te poți bucura că arde așa un simbol când ești creștin. Și sub niciun motiv nu te poți bucura când ești Ortodox (cu adevărat și nu de fațadă).
Și acum, la ceas târziu din noapte, stau și mă întreb dacă acest necaz nu a fost cumva provocat cu toată intenția de o mână criminală. Că prea vine imediat după ce Ortodoxia a fost pusă la zid de două ori fără că noi să ne dezicem de ea în masă, așa cum și-ar dori unii să se întâmple de când le stau Hristos, clerul și ortodocșii fix în gât.

Autor: Diana Maria, Facebook.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe