05 August 20

Ard catedralele din Franța profund ideologizată, acum a venit rândul catedralei Saint-Pierre-et-Saint-Paul din Nantes

   Prin anul 2015, tot în Nantes, a ars catedrala St. Donatien, în anul 2019 Notre Dame, acum o altă catedrală ...

   Conform capital.ro, un incendiu de proporții are loc în aceste momente în interiorul catedralei din oraşul francez Nantes. Pompierii fac eforturi disperate să oprească flăcările. Dezastrul a ost anunţat sâmbătă dimineaţă de către pompierii din departamentul Loire-Atlantique, informează Le Figaro. Totul se întâmplă în interiorul catedralei din oraşul francez Nantes.

   Pompierii au fost înștințați cu privire la această situație  la ora locală 07.44. Ei au susținut că incendiul este unul „important”.

   „Focul nu este controlat, este în desfăşurare. Este un incendiu important”, au spus autorităţile, care au precizat că 70 de pompieri au fost trimişi la faţa locului.

   Ouest France a relatat că un număr mare de poliţişti a fost trimis în zonă şi că a fost închis cartierul. Site-ul cotidianului a adăugat că „este posibil ca orgile să fi fost afectate”.

   Este a doua oară când francezii se confruntă cu o astfel de situație. La 28 ianuarie 1972, turla catedralei gotice Saint-Pierre-et-Saint-Paul, situată în centrul oraşului Nantes şi construită între secolele XV şi XIX, a fost distrusă de flăcări.

Citește și despre incendiul de la catedrala Notre Dame din Paris.
 
Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe