23 Octombrie 20

Ar trebui să existe îngăduință față de cei care vin pentru prima dată la biserică...

   Într-o lume moderna, într-o lume plina de mizerie, în care Satana urla ca un leu si cauta pe cine sa înghita, accepti rugaciunea la icoana a celei cu sânii goi sau cu capul gol si-i dai sfatul de folos pâna o aduci la stadiul normal, de a veni îmbracata decent si de a se comporta decent în biserica, decât sa o dai afara din biserica pentru ca e nepregatita. Cred ca de aici se dovedeste înca o data ca-n putregaiul de pacat este un sâmbure de adevar si ala-i constiinta. Si-n loc sa fie în fata cartilor de Tarot, în loc sa fie în fata cestii de cafea, în loc sa fie în fata ghicitorului, fachirului si a magicianului, vine asa, în starea de destrabalare, si plânge în fata icoanei lui Hristos.
   Si atunci, daca ai rabdare, ai câstigat pe fratele tau dupa cuvântul Scripturii care spune: “Dragostea toate le rabda, dragostea toate le crede, dragostea toate le iarta, dragostea nu se mândreste, nu se trufeste, nu tine minte raul, nu cauta ale sale. Dragostea nu piere niciodata“. Iar în a sasea epistola care se citeste la Sfântul Maslu iarasi se spune: “Daca traim în Duh, în Duh sa si umblam, nu iubitori de marire desarta, nu pizmuindu-ne unii pe altii, nu urându-ne unii pe al tii, ci voi cei tari sfatuiti pe cei slabi, luând seama la voi sa nu cadeti, ca asa sa se împlineasca legea lui Hristos“.
 
Extras din: Danion Vasile - Mângâiere si mustrare - Ne vorbeste Parintele Calistrat de la Bârnova, Bucuresti, 2003 - EDITURA SOPHIA
Foto credit: ortodox.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe