20 Octombrie 20

Anunț IMPORTANT: În fiecare duminică se sărbătorește Învierea Domnului în toată Biserica Ortodoxă

   Dat fiind faptul că toți neisprăviții au început să comenteze declarația ÎPS Teodosie de a învita credincioșii la Biserică de Odovania Învierii, în noaptea dintre 26 și 27 mai, vreau să vă transmit următoarele lucruri.
   Odovania Învierii, slujbă specială după tipicul bisericesc, adică foarte, foarte veche....nu a inventat-o ÎPS Teodosie, această slujbă este asemănătoare într-un mod izbitor cu SLUJBA ÎNVIERII, se poate săvârși în TOATĂ Biserica Ortodoxă Română, chiar și anul ăsta, inclusiv acolo unde nu a fost săvârșită pentru că nu are „cruce roșie în calendar”, să se săvârsească pentru că așa este scris în cărțile bisericești. Deci nu se reinventează „apa caldă” fraților. Odovania Învierii este, după cum bine spune și părintele Eugen Tănăsescu, „Odovania e ca în vizită: te saluți la venire, te saluți și la plecare.”
   În concluzie, revenind cumva la titlul articolului, dat fiind faptul ca mulți comentează ca să se afle și ei în treabă, dragilor, Biserica Ortodoxă în fiecare duminică re-trăiește îngroparea și învierea lui Hristos, oare nu știți că în fiecare duminică, la Sfânta Liturghie se cântă „binecuvântările învierii”? Oare nu știți că DUMINICA a Înviat Mântuitorul?
   "Nu s-a mai pomenit să se repete Învierea" . Ei nu. Dacă ați fi venit la biserică ați aflat că Învierea are loc la fiecare Sfântă Liturghie. - scrie jurnalistul Cornelius Florin pe un site social.

- Pentru cei care spun că se REPETĂ Paștile la Odovania Învierii de către Arhiepiscopia Tomisului
- Dușmanii Bisericii sunt în delir: „O arhiepiscopie din România ORGANIZEAZĂ iar PAȘTELE” sau „Slujbă de Înviere cu repetiţie” (FALS)
- Reacția BOR la decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oficia slujba începutului pascal și Sf. Liturghie în noaptea de 26 spre 27 mai
- Oficial: În noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, Sfânta Lumină a Învierii va fi oferită credincioșilor din Arhiepiscopia Tomisului
- Dialogul dintre BOR și ÎPS Teodosie - „ÎPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufletește, îndepărtându-i de la Sf. Potir.”
 
Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe