02 Octombrie 22

Antena 1 continuă campania de denigrare a Bisericii prin prezentări tendențioase

Biroul de presa al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane sanctioneaza public denigrarile tv pe site-ul basilica.ro

Iata mesajul:

    Referitor la ştirea difuzată în emisiunea de ştiri Observator a postului de televiziune Antena 1 din seara zilei de 27 octombrie 2015 sub titlul Un fost profesor de sport mutat de Biserică din casa lui într-o cămăruţă, la subsol, a murit, precizăm:

    Domnul Marin Savu a locuit din anul 1970 în imobilul din strada Calea Şerban Vodă nr. 31, Bucureşti, aflat în proprietatea bisericii Sfântul Spiridon Nou, deşi în această clădire locuiesc familii ale clericilor care lucrează la Arhiepiscopia Bucureştilor şi persoane defavorizate. Antena 1 dezinformează atunci când menţionează că un presupus tată adoptiv al domnului Marin Savu i-ar fi lăsat moştenire apartamentul cu statut de locuinţă de serviciu în care a locuit până la pensionare. În toată această perioadă, deşi nu a fost un caz social, domnul Marin Savu a plătit o chirie modică pe care obişnuia să o achite anticipat pe mai multe luni.

    Întrucât clădirea din strada Şerban Vodă nr. 31 se afla într-o avansată stare de degradare şi punea în pericol vieţile locatarilor, biserica Sfântul Spiridon Nou a început în urmă cu şapte ani ample lucrări de restaurare şi consolidare. Lucrările sunt executate fără evacuarea locatarilor, situaţie în care atunci când şantierul avansează, locatarii de pe un întreg etaj sunt mutaţi în cele opt garsoniere de la demisolul imobilului renovate integral şi care oferă condiţii decente de locuit. În aceste garsoniere au locuit inclusiv familii de clerici cu copii în perioada în care locuinţele de serviciu ale acestora au fost consolidate şi renovate. 

    Domnul Marin Savu a fost mulţumit de propunerea bisericii Sfântul Spiridon Nou ca în perioada octombrie 2015 – martie 2016 să locuiască provizoriu într-una din garsoniere, urmând ca la finalizarea lucrărilor să revină în apartament. De asemenea, domnul Marin Savu a acceptat ca în acel moment să fie încheiat un nou contract de închiriere.

    Biroul de presă al Patriarhiei Române a oferit toate aceste informaţii jurnaliştilor Antenei 1 (Iuliana Gătej şi Daniel Călin) în după-amiaza zilei de 27 octombrie 2015. De asemenea, a pus la dispoziţie documentul încheiat între biserica Sfântul Spiridon Nou şi domnul Marin Savu în legătură cu mutarea sa provizorie până la consolidarea şi restaurarea apartamentului.

    Şi de această dată, cu uneltirea rudelor domnului Marin Savu, postul de televiziune Antena 1 a ales să denigreze Biserica prin aceeaşi tehnică de prezentare trunchiată a adevărului, cu scopul distorsionării realităţii. Mesajul transmis opiniei publice a fost acela că domnul Marin Savu ar fi murit din cauza slujitorilor bisericii Sfântul Spiridon Nou, ceea ce reprezintă o dezinformare flagrantă. 

    Ţinem să facem aceste precizări în contextul în care reprezentanţi la vârf  ai trustului de presă Intact transmit Patriarhiei Române mesaje de apreciere şi susţinere a misiunii şi activităţilor social-educaţionale ale Bisericii Ortodoxe Române în societate, dar care sunt contrazişi de politica editorială a postului de televiziune Antena 1.

    Ca atare, ne rezervăm dreptul de a sancţiona public toate derapajele de la deontologia profesională a jurnaliştilor de la departamentul de ştiri al postului de televiziune Antena 1.

 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe