30 Noiembrie 21

„Ani de zile acest individ era un exemplu pentru mulți tineri frumoși, liberi și anti-biserică și deodată e linșat public”

Jignirile curg „gârlă” pe internet, asta în situația în care de multe ori s-a încercat stoparea lor, dar niciodată cu un efect lăudabil. Jurnalistul Paul Andrei prezintă un linșaj public pe internet al unui individ, (numele este mai sus în poză) care nu până de mult era redactor la site-ul Times New Roman, unul care nu de puține ori făcea caterincă la adresa Bisericii, preoților și a credincioșilor ... ieri a îndrăznit să scrie rațional despre reportajul celor de la Recorder, reportaj îndreptat cu multă ură contra Patriarhului BOR, contra Bisericii Ortodoxe Române, un reportaj despre care a scris și Eftimie (foto), o postare care poate fi considerată pro-BOR și ironic la adresa calității reportajului Recorder.

Iată postarea integrală pe acest subiect al jurnalistului Paul Gabriel Andrei (sursă foto):

„În seara asta avem treabă, demonstrăm cât de proști și nemernici sunt unii semeni. Cu argumente, nu așa din vorbe. Priviți-i și râdeți de ei! Merită.
Avem situația asta cu Recorder și ancheta începută din februarie care face vâlvă în octombrie.
De două zile toată lumea comentează în fel și chip, chiar și eu am parcă una sau două postări pe subiect Evident că reportajul a stârnit mari reacții printre cei care au un scop în viață din a ataca Biserica Ortodoxă. S-au auzit și câteva orgasme prin cartierele marginale.
Din păcate pentru reporterii Recorder și fanii acestui site au apărut multe reacții negative chiar din partea unora care în mod normal sunt poziționați mereu anti-biserică și preoți, mai vocali sau mai puțini vocali pe subiect.
În acest context a apărut și articolul lui Eftimie pe care vă invit să-l citiți, o să vi-l pun în comentarii. E lung dar excelent, din punctul meu de vedere, cu mult peste reportajul de care vorbește.
Ideea e că Eftimie era un băiat pe care-l aveam și eu în lista de prieteni, până când mi-a dat unfriend acum vreo 2-3 ani. De mai câteva ori ne-am contrat pe diferite subiecte, probabil multe în strictă legătură cu conservatorism vs progresism sau subiecte legate de biserică. Și vă atașez ceea ce scria el în urmă cu 4 ani, mai exact în iunie 2017 (foto de mai sus). O postare atât de violentă în limbaj cum rar poți vedea.
Deci vedem care era poziționarea lui, da? Poate nu știți, el a fost redactor la site-ul Times New Roman, unul care nu de puține ori făcea caterincă la adresa Bisericii, preoților și a credincioșilor. Evident că nu putem discuta de capacitatea lui intelectuală redusă.. Simțul umorului e primul semn de inteligență se spune.
Ieri însă a văzut altfel lucrurile decât cei din propria bulă și a scris articolul de care spuneam mai sus. El încearcă să-și păstreze linia însă e clar că articolul poate fi considerat pro-BOR și ironic la adresa calității reportajului Recorder.
Atât i-a trebuit. Trebuie să intrați la el pe pagină să vedeți revărsare de ură. Ani de zile acest individ era un exemplu pentru mulți tineri frumoși, liberi și anti-biserică și deodată e linșat public pentru că a vrut să fie obiectiv și și-a expus părerea crezând că în bula progresistă e voie să faci asta.
Unii îl acuză că a fost cumpărat de BOR, alții îi spun direct că e prost și idiot. În realitate, proștii sunt exact cei care fiind limitați în gândire și orbiți de ură nu sunt în stare să își pună întrebarea "băi, dacă omul ăsta pe care l-am citit cu admirație până acum spune că reportajul e o mizerie, poate are dreptate, poate chiar se pricepe mai bine ca mine".
Apoi, cum să îl faci cu ou și cu oțet pe unul care până acum a mers pe discursul tău? Ce caracter arată chestia asta? Lipsă de caracter de fapt. Una mare. O urâțenie sufletească pe care nu ai vrea s-o ai prin preajmă, oameni gata să te sfâșie la prima ocazie.
Ăștia sunt cei care văd medievali la tot colțul, ăștia sunt cei care se autodeclară inteligenți doar pentru că ei nu calcă în biserică decât la nunți și evident nu sunt niste "pupători de moaște".
Indivizii care-l înjură acum pe Eftimie sunt foarte manipulabili, sunt cei care cred că preoții merg toți în Mercedes pentru că așa au văzut ei într-o memă pe internet acum câțiva ani cu mașinile SPP-ului. Sunt cei care sunt atât de proști încât cred că pe Catedrala Neamului e aur. Sau pe hainele preoților.
Unul i-a scris în comentarii "Comparația cu Arena Națională e proastă. Nu era mai bine dacă banii de pe Catedrală erau băgați în termoficarea Capitalei?"
L-am felicitat pe Ovidiu și la el pe pagină și o fac și aici. Și îi spun că această situație ar trebui să-l pună și pe el pe gânduri. Dar și pe alții. Toți greșim uneori, important e să învățăm din greșeli.
Iată că poate e mai bine să stai prin preajma credincioșilor și a pupătorilor de moaște decât să ai prieteni care sunt ca peștii pirahna, gata să atace în primul moment de slăbiciune.
Senzația e că din ce în ce mai mulți încep să deschidă ochii.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe