21 Aprilie 21

Angajatorul poate obliga angajatul să se vaccineze contra Covid-19? Contează ce efecte adverse poate avea vaccinul?

   Pornim de la următorul text publicat de jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social. Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii ar fi declarat că "angajatorul are obligația de a asigura sănătatea și securitatea în munca salariaților. Este dreptul salariatului, cetățeanului, de a-și introduce sau nu în corp anumite substanțe. Pe de o altă parte, este și dreptul angajatorului de a îi proteja și pe ceilalți salariați. În acest moment, nu avem un temei juridic să concediem un salariat pe motiv că este bolnav sau contagios sau pe motivul vaccinării. Angajatului nu i se poate întâmpla nimic. Ba dimpotrivă, este o încălcare a libertăților fundamentale ale cetățenilor, și anume, dreptul la muncă”.
   Lucrurile momentan stau așa, adică având în vedere toate restricțiile despre care se tot vorbește dacă nu te vaccinezi, angajatorul în acest moment NU are voie să te concedieze de la servici dacă refuzi să te vaccinezi. Situația aceasta tind să cred că este destul de aproape să se schimbe, de aceea, pentru libertatea noastră trebuie să fim deosebit de vigilenți.
   De la începutul pandemiei Biserica a fost atacată constant, dată în judecată, acuzată în stânga și-n dreapta că ar fi un factor de răspândire al acestui virus, Covid 19. Toate acestea în timp ce Biserica a fost „instituția”, organismul din România care a ajutat cel mai mult statul în lupta cu pandemia...S-a ajuns până în stadiul în care să se atace însăși inima Ortodoxiei, Trupul și Sângele Domnului....că ar transmite viruși....dar niciodată în istoria milenară a Bisericii nu a fost măcar un caz în care cineva, măcar o singură persoană să se fi îmbolnăvit din Sfânta Împărtășanie. S-a tot încercat eliminarea libertății religioase pe motiv de „pandemie”, în prima fază aproape că au reușit, nu vă lăsați capul în jos...Hristos nu se lasă batjocorit!
   Este dreptul fiecăruia de a se vaccina sau nu, libertatea însă nu trebuie înlocuită cu constrângerea politică sau socială!
 
Foto captură: gandul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe