21 Aprilie 21

Vine vremea mărturisirii?

   Azi a inceput marele Post al Pastelui. Pentru crestinii ortodocsi practicanti români, e foarte probabil ca va fi o vreme a incercarii, ca si anul trecut. Asa cum se prefigureaza lucrurile, numarul de cazuri de covid va creste tot mai mult, pe masura ce se apropie Pastele. Sigur, nu conteaza cate cazuri reale de infectare apar (asta sigur numai Dumnezeu stie), conteaza numai cine si cum numara cazurile (dupa cum sustinea si Stalin)...E foarte probabil ca Romania sa intre din nou intr-o stare de urgenta, ca bisericile sa se inchida, si ca de Paste credinciosii sa nu aiba, inca o data, voie sa mearga la Slujba de Inviere sa ia Lumina Sfanta de la biserica, asa cum e firesc si cum este randuiala noastra tinuta de atatea veacuri.
   Intrebarea este: cum vor reactiona crestinii ortodocsi practicanti in fata unei noi blocari a accesului la slujba de Inviere - cea mai importanta slujba din an? Eu unul, marturisesc ca voi merge in noaptea de Paste la biserica unde merg de vreo 30 de ani, sa particip la slujba si sa iau lumina, INDIFERENT de care va fi "situatia epidemiologica" si de ce avertismente funebre vor transmite Iohannis, Arafat si Cîțu. Si am incredintarea ca, un numar foarte mare de credinciosi ortodocsi vor face la fel si vor merge sa petreaca Invierea la biserica, fara sa isi mai lase libertatea de exprimare a credintei calcata in picioare de niste autoritati anticrestine si tiranice.
   Sa dea Dumnezeu ca, daca vom fi incercati si anul acesta, sa avem curajul si puterea sa ne marturisim credinta si sa ne aparam libertatea religioasa, castigata cu sangele a nenumarati martiri, incepand din epoca romana si pana in perioada comunista.
 
Text: Andrei Dinca / Sursă foto: monitorulcj.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe