09 Decembrie 22

Amendat de statul român pentru că îngrijește peste 130 de oameni fără adăpost

Amendat de statul român pentru cã îngrijeşte peste 130 de oameni fãrã adãpost

    „Bunul Samaritean“ din Bihor ajută oamenii fără adăpost, dar autorităţile i-au declarat război. Oamenii sărmani, la un pas să ajungă, din nou, în stradă.
    De mai bine de nouă ani, Viorel Paşca un bihorean simplu, s-a transformat în fiul părinţilor abandonaţi, în nepotul bunicilor bolnavi care dorm pe drumuri, în fratele celor părăsiţi la colţ de stradă sau în prietenul celor uitaţi într-un salon de spital.
    Sute de oameni părăsiţi şi-au găsit adăpost la el, în Dumbrava, o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri de Oradea. Invidiat de unii, bihoreanul a ajuns să fie luat la puricat de autorităţile statului, după o sesizare înregistrată la Direcţia Economică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor.
    Aşa a ajuns să fie vizitat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, care au întocmit un proces verbal, proces atacat în instanţă de către Viorel Paşca. În primă instanţă, Judecătoria Beiuş a anulat respectivul proces, dar juriştii DSP-ului au făcut apel, care urmează să se judece.
 

    Sătul de atâta birocraţie, Paşca a ajuns la limita răbdărilor şi este dispus să renunţe la cei peste 130 de oameni pe care-i îngrijeşte fără să ceară niciun sprijin de la stat. A făcut primul pas joi, când, la ora 10.00, a ajuns în faţa DSP-ului cu 15 persoane bolnave, dispus să-i lase în grija autorităţilor statului. A fost aşteptat de poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină dacă lucrurile vor degenera.
Autorităţile reproşează
 

    “Mi se reproşează că nu am condiţii. Că oamenii nu primesc un tratament corespunzător. După nouă ani în care-i îngrijesc, în care-i spăl, le dau să mănânce, am ajuns să fiu târât prin tribunale. Nu suntem azil, nu suntem cămin de bătrâni, nu suntem instituţie. Este casă particulară. Autorităţile statului sunt preocupate să nu păţească ceva. Aceşti oameni au trăit în Oradea. De ce nu au fost preocupaţi să nu le îngheţe picioarele sau să nu-i mănânce şobolanii de vii? De ce n-au luat măsuri. Brusc îi preocupă acuma, când sunt la Dumbrava. Trebuie să ne uităm şi în trecut nu doar în prezent. Au mâncat din tomberoane, au venit în comă. Unde era preocuparea faţă de sănătatea lor?”, spune revoltat Viorel Paşca.
 

    De cealaltă parte, reprezentanţii DSP susţin că în urma controlului cu constatat o serie de nereguli şi se preocupă de sănătatea persoanelor respective. “Am aplicat amenda cea mai mică şi am făcut toate demersurile pentru a-l consilia şi informa pe domnul Paşca de anumite normative ce trebuiesc îndeplinnite. Din păcate, refuză să îşi organizeze activitatea”, a declarat dr. Daniela Rahotă, directoarea DSP Bihor.
    Toate sufletele ajutate de Viorel Paşca trăiesc, în special, din donaţii. Aproximativ 30 de persoane au o pensie, dar este una destul de mică, de câteva sute de lei. Nevoiaşii sunt ajutaţi şi de patru voluntari din sat, care se ocupă, de exemplu, de gătit. Zeci de pâini se coc zilnic, astfel că bărbatul le oferă nevoiaşilor trei mese pe zi.
    După discuţii îndelungate, Viorel Paşca a ales să-i ducă pe cei 15 bolnavi din nou la Dumbrava, după ce reprezentanţii DSP au încercat să-i interneze la spitalul de Neuropsihiatrie din Nucet, dar au fost refuzaţi, locurile fiind deja ocupate.
   
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe