16 Iunie 21

Ambasada SUA din Vatican arborează steagul LGBT pentru a marca luna Pride

Ambasada Statelor Unite din Sfântul Scaun arborează steagul pentru a marca Luna Pride a comunității LGBT, o mișcare despre care criticii spun că arată un mare dispreț față de învățăturile istorice ale Bisericii. 
„Ambasada SUA din Sfântul Scaun sărbătorește #PrideMonth prin expunerea steagului Pride în cursul lunii iunie”, a scris marți, pe Twitter, Ambasada SUA din Sfântul Scaun. „Statele Unite respectă demnitatea și egalitatea persoanelor LGBTQI+. Drepturile LGBTQI+ sunt drepturile omului.”
Această mișcare vine ca urmare a sărbătoririi globale a lunii Pride.
Ambasada SUA nu se află în interiorul granițelor statului-oraș Vatican, ci se află în același spațiu cu ambasada SUA din Italia. 
„Sunt extrem de dezgustat. Din punctul meu de vedere, având înainte poziția credinței catolice cu privire la activitatea homosexuală, o astfel de acțiune are mai puține în comun cu obținerea și promovarea drepturilor egale pentru oameni decât o palmă peste față credinței catolice față pozițiile sale”, a declarat autorul catolic pentru copii, John McNichol, într-o postare pe rețelele de socializare, așa cum a raportat LifeSiteNews.
„Este, din păcate, o acțiune tipică ostilității actualei administrații americane față de catolicismul autentic”, a continuat el, adăugând că „ceea ce este mai îngrijorător este că cei din Partidul Democrat se simt acum liberi să desconsidere Vaticanul”.
Evocându-l pe McNichol, comentatorul conservator Erick Erickson, și-a exprimat pe social media nemulțumirea. 
„Va arbora SUA steagul și la ambasadele saudite și pakistaneze sau îndrăznesc doar acolo unde nu va riposta nimeni?” a întrebat Erickson într-un tweet. 
În martie, Vaticanul și-a reafirmat opoziția față de uniunea între persoanele de același sex, declarând că orice binecuvântare preoțească a unei astfel de uniuni nu este valabilă în ochii Bisericii.
Antreprenorul în tehnologie, Vivek Ramaswamy, a observat că, deși Ambasada SUA din Sfântul Scaun a arborat steagul LGBT, în mod curios „nu a făcut același lucru în Arabia Saudită, unde a fi homosexual riști o pedepsă cu moartea”.
„Bine ai venit în noua lume luminată”, a spus aceasta.
Catehismul 2357 al Bisericii Romano-Catolice vorbește despre castitate și homosexualitate. Acesta afirmă că „Sfânta Scriptură” prezintă actele homosexuale ca fiind păcătoase și că tradiția a susținut în mod constant că acestea sunt „în sine tulburări”.
„Ele sunt împotriva legii naturale. Ei asociază actul sexual cu darul vieții. Legile nu decurg dintr-o veritabilă complementaritate afectivă și sexuală. În niciun caz nu pot fi aprobate”, precizează Catehismul 2357.
Luna Pride LGBT va avea loc în iunie pentru a comemora revoltele Stonewall de acum 50 de ani. Seria de confruntări violente a început cu primele ore ale zilei de 28 iunie 1969, între poliție și activiștii pentru drepturile homosexualilor din afara Stonewall Inn, un bar gay din zona Greenwich Village din New York City. 
În iunie 2015, Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex, respingând statele care ar fi făcut legi, fie și-au modificat constituțiile de stat în anii anteriori, interzicând căsătoriile gay.
Acțiunea ambasadei de a abora steagul vine în urma propunerii legislative a reprezentantului Nicole Malliotakis, R-N.Y., care ar interzice abrorarea oricăror steaguri „politice” în cadrul ambasadelor din SUA. 
Numită Legea stelelor și a dungilor din 2021, măsura a venit ca răspuns la decizia Departamentului de Stat de a arbora steagul „Black Lives Matter” cu ocazia comemorării uciderii de către poliție a lui George Floyd în Ziua Memorială 2020. 
„Este nepotrivit ca președintele Biden și secretarul Blinken să autorizeze și să încurajeze arborarea steagurilor politice care nu sunt în niciun fel afiliate guvernului SUA la ambasadele americane de peste mări”, a afirmat Malliotakis într-o declarație.
Având în vedere obiectivul BLM de a opri finanțarea departamentelor de poliție, arborarea steagului este o „insultă la adresa celor care au făcut sacrificiul final pentru steagul nostru și națiunea noastră”, a spus ea. 
În aprilie, s-a raportat că administrația Biden va permite ambasadelor americane să arboreze steagurile Pride din 17 mai până la sfârșitul lunii iunie, anulând o politică din administrația Trump în care doar steagul SUA avea persmisiunea de a fi ridicat la ambasade.
O telegramă a secretarului de stat, Antony Blinken, îndeamnă ambasadele să decidă dacă este potrivit ca acestea să arboreze steagurile LGBT „în lumina contextelor locale”.
Oficialilor Departamentului de Stat li s-a spus să urmeze politica „nu face rău” pentru a preveni o reacție împotriva populației LGBT locale.
Andrew T. Walker, profesor de etică creștină și apologetică la Seminarul Teologic Baptist de Sud din Kentucky, a intrat pe Twitter pentru a-și exprima gândurile cu privire la steagul LGBT care va fi arborat la Ambasada SUA. 
„Acum că steagurile sunt arborate la Ambasada SUA din Vatican și faptul că propunerea de a finanța avorturile din banii publici a devenit realitate, ne ridică vreo îngrijorare față de compromisul moral al evanghelicilor care l-au votat pe Biden?” a întrebat el. „Sau acest discurs merge într-o singură direcție?”
„Sau, poate că ceea ce învățăm este că raționamentele din spatele unui vot sunt complexe, stratificate și toată rușinea care a fost aruncată asupra creștinilor care l-au votat pe Trump din partea celor care se considerau superiori cultural să fi fost din cauza unei perspective înguste sau din rea-credință?”, a adăugat el.

Sursă: Coaliţia pentru Familie
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe