19 Octombrie 20

Am primit răspuns de la Prefectura Prahova la doleanța mea de pe data de 10 mai cu privire la deschiderea Bisericilor

   Pe data de 10 mai, am trimis o cerere la Prefectura Prahova, adica resortul guvernului in județul din care provin, pentru deschiderea Bisericilor, asta în timp ce aproape toate celelalte instituții sunt deschise. Acesta este mail-ul trimis de mine: MAIL către Prefectul de Prahova - Situație de Urgență, trebuie să se deschidă Bisericile.
   În mail am scris, printre altele că „este incredibil cum se pot deschide frizeriile, in conditiile în care frizerul stă practic „LIPIT” de client, în orice caz foarte apropiat, iar la Biserică, conform „recomandărilor de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare” din partea Institutului Național de Sănătate Publică, din componenta Ministerului Sănătații, preotul trebuie să binecuvinteze de la 1 METRU pe credincios!? Nu stiu dacă sesizați derapajul grav de la logică pe care îl sesizez eu și alte milioane de oameni, dar e grav. Și mai grav este faptul că în același număr de recomandari menționat mai sus, aflăm că „se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”, pe ce bază o așa decizie? Stiința (Anchetă epidemiologică: 25 de preoţi care au intrat în contact cu ÎPS Pimen au rezultate negative la coronavirus), si aici ma refer la fix rezultatele privind testele pentru Covid-19 din spitale, au arătat că din Sfânta Împărtășanie nici un preot nu a luat virusul, asta chiar dacă aceștia s-au Împărtășit cu ÎPS Pimen (diagnosticat cu Covid-19) din același Potir. Înainte de a se închide Bisericile de către stat s-au împărtășit în mii de Biserici Ortodoxe poate milioane de oameni ... oare unde sunt aceste milioane de oameni bolnavi din Sfânta Împărtășanie cu Covid-19?”

   Răspunsul acestora îl puteți citi în format mai mare, aici.

   Răspunsul practic a venit ceva de genul acesta, „s-a rezolvat dar nu se poate....știti legea, noi nu ne mișcăm mai mult”.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe