27 Mai 22

Agitația de la granițele Ucrainei cu Rusia este provocată constant de către SUA ... Patru scenarii pentru o posibilă invazie

„SUA au recomandat cetățenilor săi să plece din Ucraina. Auzi asta și îți dai seama că e chiar groasă. Te gândești că americanii ăia mulți dintr-o țară vecină cu Rusia sar repede în taxiuri și hop la aeroport.
Acum Noua Zeelandă, Norvegia și Australia fac același lucru. Marea Britanie a anunțat deja asta.
Și stăteam și mă gândeam, ce caută americani, australieni sau norvegieni într-o țară ca Ucraina? Serios acum, voi înțelegeți ceva?
Și dau repede un search pe google să mă informez. Vorba aia, să nu rămân prost.
Cică 77,5% sunt ucraineni în țară, apoi vin rușii cu 17,2 la sută. Și pe lângă ăștia mai trăiesc în Ucraina români, bieloruși, tătari, bulgari, unguri, evrei, polonezi și armeni.
Ok, veți spune că aceștia sunt cei care locuiesc acolo, cetățeni ai țării. De acord, de aceea am mers mai departe și am căutat date despre turismul din această țară. Să vedem cât de primitoare e și pentru cine.
Nu sunt multe obiective de vizitat, nu e la fel de ofertantă precum alte țări de prin zonă ca Ungaria, Austria, Polonia sau minunata noastră Românie. Nu mai spun de țările din fosta Iugoslavie. Ucraina e un stat sărac aflat sub bocancul Rusiei, de care cică ar vrea să scape.
Și datele spun că turiștii provin, în ordinea asta, din Moldova, Belarus, Rusia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia, Israel, Turcia și Germania.
Deci pe cine retragi de acolo? Aaah, erau cumva soldați? Păi ce caută soldați americani și englezi pe teritoriul Ucrainei? Nu te gândești că poate îl deranjezi pe dictatorul feroce? Dacă tot îl considerăm un "criminal" așa cum l-a numit Biden, nu ar trebui totuși să nu-l provocăm?
Și dacă citești această postare și te gândești "încă unul care face jocul rușilor" neavând capacitatea să vezi faptele, îți mai zic una.
În tot acest context apare chiar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care spune că "Avertismentele americane privind un atac iminent al Rusiei împotriva Ucrainei provoacă panică și nu-i ajută pe ucraineni" și că "Trupele rusești de la graniţă, doar un act de presiune psihologică".
Bine, recunosc, am eu o problemă. După doi ani de pandemie sunt foarte atent și alergic la manipulare. Nu mi-am pierdut mirosul, dar mi s-a activat al 6-lea simț, o miros repede.” - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social.

Adevărul ăsta este, ce vor americanii de îl tot provoacă pe Putin, de îl jignesc și vor cu atâta ambiție să trimite trupe în estul Europei? Doresc un nou Irak, un nou Afganistan, un nou Vietnam?

„Ucraina, care a suferit deja pierderea a peste 10.000 de oameni în acest război, s-a trezit în centrul unui joc cu mize mari de politică pe marginea prăpastiei între SUA și Rusia.” - se arată într-un articol ziare.com.

Patru scenarii pentru o posibilă invazie

„De la Marea Baltică și până la Carpați, e teren plat. Prin această zonă au trecut Napolen și francezii, Hitler și germanii, plus mulți alții, care au invadat Rusia din această direcție. Asta agită foarte mult Rusia. De aceea, încearcă să umple acest spațiu prin ocuparea lui. Sau, dacă nu poate, acolo unde zona devine mai lată, vrea să domine.

Dacă va fi o invazie, se va întâmpla unul dintre următoarele patru scenarii. Ocuparea și anexarea completă a regiunii Donbas. Pasul următor ar fi un atac din Crimeea pentru a uni teritoriile.

Următorul nivel ar fi un atac pe coasta Mării Negre până la Odesa, un oraș rusofon, anexarea zonei de coastă și ruperea Ucrainei de Marea Neagră.

Cel mai ambițios plan, care vine după toate scenariile anterioare, este să muți soldați în Belarus, o țară prietenoasă cu Rusia, și avansezi din Belarus, spre sud, prin mlaștinile Pripet, care sunt înghețate iarna, și încercuiești capitala Ucrainei, Kiev. Cel mai bun moment pentru această acțiune este iarna, deoarece va fi un atac mecanizat iar diviziile mecanizate au nevoie de teren dur, înghețat”, susține jurnalistul BBC Tim Marshall.

Foto credit: adevarul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe