02 Octombrie 22

Află din punct de vedere canonic dacă ereticii pot fi de față la Sfânta Liturghie

ERETICII LA SF. LITURGHIE. (ERETICII CARE SE POCĂIESC POT FI DE FAŢĂ LA LITURGHIE)

Întrebare. Oare se cuvine clericului a se ruga fiind de faţă arieni sau alţi eretici şi nu-i va strica în cazul când se va ruga sau va aduce jertfa în prezenţa lor? Răspuns. La dumnezeiasca aducere, diaconul strigă mai înainte de sărutare: „Cei neîmpărtăşiţi (chemaţi) ieşiţi"; deci nu li se cuvine a fi de faţă, fără numai de făgăduiesc a se pocăi şi a fugi de eres.

Canonul 9 - Timotei al Alexandriei / 45, 65 ap.; 6, 9, 32, 33, 34 Laod.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Ne intoarcem cu 1500 de ani in urma, cand nu se cunostea China, Japonia, Africa, Australia si America, etc.
avatar
0
2
Adica?
avatar
0 Spam
3
”deci nu li se cuvine a fi de faţă, fără numai de făgăduiesc a se pocăi şi a fugi de eres.” Ce intelegi tu prin asta ? Este mai mult decat evident ca nu pot asista la Liturghie fiind inca in eres !!!
avatar
0
4
Waleedala, nu restalmaci sectareste. Canonul este foarte clar si ne exprima faptul ca ereticii POT FI DE FATA LA SFANTA LITURGHIE pana in momentul cand Preotul/Diaconul spune „Cei neîmpărtăşiţi (chemaţi) ieşiţi" si pot ramane in continuare la Sfanta Liturghie doar cu fagaduinta de a se inderepta de la eres. De ce restalmacesti pana si acest canon foarte clar?
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe