23 Ianuarie 21

Afirmații fără temei pe un site de opinii

   Urmare a textului intitulat „EXCLUSIV SURSE Patriarhul Daniel l-a spulberat pe Teodosie: i-a LUAT mănăstirea cu hotel și SPA de fițe de la Dorna Arini! Culisele unui război invizibil” apărut pe podul.ro, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele: constatăm cu îngrijorare că pe internet își fac apariția tot mai multe platforme virtuale, care au aparența unor publicații, dar care, în realitate, practică un jurnalism de opinie de calitate îndoielnică. Așa este și cazul textului de față unde, sub denumirea pompoasă de „surse”, găsim o serie de afirmații fără temei, nedemonstrate, puse sub circumstanța „s-ar părea că”.
   Cu siguranță, semnatarul textului este un „neofit” în cele bisericești, deoarece ar fi trebuit să știe că mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, a intrat sub jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților încă din anul 2008, pe vremea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen, al Sucevei și Rădăuților.
   „Se pare că” „sursele” autorului sunt clerici certați cu disciplina bisericească, de prin redacția podul.ro, care au dorit răspândirea în spațiul public a falsei idei că ar exista un conflict între Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
- a scris Arhiepiscopia Tomisului pe un site social
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe