28 Noiembrie 21

ADEVĂRUL despre întoarcerea pastorului baptist Daniel Florea la "ortodoxie"

    Cunoscutul pastor baptist Daniel Florea este prezentat într-un clip în fața unui așa zis "mitropolit", mărturisind un "crez", un "jurământ" creștin de apartenență la "Ortodoxie". Întrebarea este: această "ortodoxie" la care a aderat fostul pastor, este oare Biserica Ortodoxă sau altceva?
    Dragi cititori, acest așa zis "mitropolit/episcop", cu numele de Ioan Avondios Bica, pe numele de mirean Ioan Dimitrie Bica, nu este altcineva decât un preot, lepădat de Ortodoxie care ajunge ca in 2006 să emigreze în Italia unde a declarat public homosexualitatea sa (da, socant), după care se întâlneste cu o grupare schismatică (fără comuniune cu Biserica Ortodoxa Romana) din Milano, mai precis cu "Mitropolitul Ortodox din Aquileia și Europei de Vest" (nu, nu este ortodox, asa se declara orice schismatic rupt de ortodoxie din pacate) fiind hirotonit călugăr. La sfârșitul anului 2011 a părăsit această "mitropolie", iar din 2016 este "Arhiepiscop de Brescia"... conform wikipedia.
    În "tabloidul" Libertatea mai aflăm că în descrierea "mitropoliei" mai sus menționate scrie următoarele: “Biserica noastră a început ca o mişcare de păstrare a tradiţiei ortodoxe în anii 20, în perioada în care ortodoxia greacă se afla în criză din cauza introducerii modernismului în viaţa Bisericii. Un milion de credincioşi şi cea mai mare parte a clerului s-au alăturat acestei mişcări de rezistenţă împotriva tuturor formelor de modernism şi a calendarului nou (gregorian)” - ori din aceasta se înțelege și de ce această grupare în jurul anului 1920 a făcut schisma, ne-întelegand așa cum nici noii schismatici de prin România nu ințeleg, că orice calendar ar fi, fie el vechi sau nou, NU reprezintă învățătură de credință, nu este DOGMĂ conform Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții, vezi articolul "De ce tinem calendarul nou si nu pe cel vechi" sau "Calendarul vechi, calendarul Iulian ramanea in urma, asta o stiau si Sfintii Parinti".
    Despre "mitropolitul" de mai sus mai aflăm de pe site-ul cuvantul-ortodox.ro că "Avondios, este unul dintre ierarhii necanonici din Occident plecati din BOR. Numele sau este Dimitrie Bica si, intr-o perioada era staret la manastirea “Sfintii Petru si Pavel” din Caransebes. A fost caterisit de episcopia de Caransebes pentru fapte imorale si a plecat in Italia, la Milano, unde pretindea ca a fost nedreptatit de BOR si s-a autoproclamat episcop de Como pe stil vechi."
    Revenind la pastorul Daniel Florea, care a și divorțat anul trecut se pare, la acest om care după ce s-a lepădat de Biserica Ortodoxa, vreme de 17 ani a atacat sistematic Biserica prin fel de fel de invenții și jigniri ... iată, acum după 17 ani, se leapădă de cultul care îl adoptaseră, cultul baptist, și trece la schismatici, NU la Ortodoxie!
    Aș îndrăzni să spun că mai bine rămânea la baptism decât să iși formeze, poate și fără să vrea, ideea că Biserica lui Hristos, Ortodoxia este ceea ce va găsi el la schismatici ... poate rămânând în baptism, cu timpul se regăsea în bucuria smereniei, în pacea la care ne invita Ortodoxia, la iubirea nemărginită pe care ne-o întinde bunul Dumnezeu spre a-L primi în sufletele noastre ofilite de atâta păcat...
    Multi se întreabă, de ce acest pastor nu a venit în Biserica Ortodoxă Română, canonică ... și s-a dus tocmai la schismaticii din Italia?! Ei bine, unele dintre motive ar putea fi următoarele: (1) Mândria nu l-a putut lăsa să se întoarcă în Biserica Ortodoxă, dat fiind faptul că era total exclusă varianta de a re-deveni preot ortodox, iar primirea unuia în situația lui nu este tocmai foarte rapidă, ea fiind supusa la o catehizare atentă din partea unui duhovnic, (2) la schismatici are mult mai multe avantaje, având mari șanse să ajungă în foarte, foarte scurt timp (contrar învățăturii Bisericii adevărate) preot, episcop sau mitropolit la aceasta grupare schismatica, (3) o posibila ceartă cu cineva din cadrul cultului baptist l-a împins să-și arate adevărata "iubire" fată de baptism, întorcându-le spatele tuturor care au crezut în atacurile lui pline de venin contra Bisericii Ortodoxe!

In Duminica de astazi dupa ani de pribegie a unui preot ortodox care in urma cu 17 ani decide sa abandoneze Ortodoxia, unindu-se cultului baptist, devine pastor. Dupa 17 de ani in care multi colegi si prieteni preoți s-au rugat pentru el, acesta revine in ortodoxie astazi, iar dupa toata randuiala de reprimire in Biserica Ortodoxa v-a putea sa se intorca la slujirea altarului si sa slujasca Împăratului veacurilor, Cel ce nu sufera stricăciune.Îţi mulţumim pentru binefacerile Tale cele arătate şi cele ascunse, pentru viaţa pământească şi pentru cereştile bucurii ale împărăţiei Tale. Arată-ne şi de acum înainte mila Ta, celor care cântăm: Slavă Ţie, Dumnezeule, în veci!

Posted by Ioan Avondios Bica on Sunday, September 22, 2019
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe