23 Ianuarie 22

Acum s-a stabilit. Au revenit asupra deciziei și au spus „Este neconstituțional”

La început au început să urle că nu mai ai ce să cauți la locul de muncă dacă nu te vaccinezi. În timp ce unii dintre noi urlam că nu este constituțional și mai ales că nu poți încălca dreptul la muncă, ei ne arătau cu degetul că suntem iresponsabili.
Apoi mulți s-au dus la centre ca să se...... știți voi. Unii s-au speriat, alții au fost obligați de către angajatorii privați. Da, da. Ați citit bine OBLIGAȚI. Au fost amenințați că le va suspenda contractul individual de muncă sau ce le va înceta contractul. Un angajat mi-a spus că are probleme cu coagularea sângelui. Nu i-a păsat angajatorului și tot l-a obligat pe angajatul respectiv. După aceste situații, am trimis câteva întrebări către Inspectoratul Teritorial de Muncă din București. Răspunsul lor a fost destul de clar: "Cu privire la obligarea angajaților de a se vaccina, apreciem că în prezent cadrul normativ nu prevede această obligativitate, din analiza dispozițiilor Legii nr.55/2020, nu rezultă că a fost instituită obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului SARS-CoV2, ci acest act instituie unele măsuri care motivează cetățenii să se vaccineze."
Bun. Până acum a tot fost o perioadă de tensiune. Ba obligat, ba voluntar. În tot acest timp ei se lăudau cu campania de vaccinare și că ea este un succes dar nu un succes că omul se duce de bună voie, ci este un succes că s-a mărit numărul celor vaccinați.
Acum s-a stabilit. Au revenit asupra deciziei și au spus "Este neconstituțional". Uau! Pe bune???? Este neconstituțional??? Adică nu suntem iresponsabili? Nu suntem aia conspiraționisti care vorbesc prostii? Ok și acum? Adică ce credeți că spuneți una pe gură și apoi ce? Vă cereți scuze? Păi nu merge așa. Ce ziceți de aceste întrebări:
- V-ați lăudat că este campanie de succes pentru că unii s-au speriat. Acum ce le spuneți acestor oameni după ce s-au vaccinat?
- Unii angajatori și-au obligat angajații să se vaccineze. Ce măsuri ați luați pentru a opri aceste ilegalități?
- Mai putem avea încredere într-o clasă politică care își minte poporul că va lua o decizie și apoi revine asupra deciziei zicând că este "neconstituțională"?
- Mai puteți declara campania de vaccinare ca fiind un succes, dacă oamenii s-au vaccinat din panică și nu din convingere?
-Ce mesaj le transmiteți oamenilor care au căzut în capcana voastră și acum sunt vaccinați, deși ei nu au făcut acest act medical din convingere?

Felicitări tuturor românilor care au știut să își ceară drepturile
Felicitări și celor care i-au crezut pe acești oameni politici. Prin voi au văzut alții adevărul.

Jurnalistul Cornelius Florin, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe