28 Mai 22

Aceasta elevă inconștiență din anii 70, probabil chiar 80, merge singură pe stradă către școală...

Această elevă inconștiență din anii 70, probabil chiar 80, merge singură pe stradă către școală. Doamne ferește, bine că am făcut revoluția aia că nu se știe ce se alegea de generația mea cu halul în care ne-am riscat viețile mergând singuri spre școală!
Pe vremea aia toți eram la fel de inconștienți. Iarna o luam prin băltoace și zăpezi, nu ratam niciun petec de gheață ca să ne dam pe el, eventual pe ghiozdane, iar vara...nici nu vreau să ma gândesc, vara ne opream pe la gârlă, cei care ne-am școlit pe la țară.
Puteam să murim în mai multe variante și scenarii, dar cred că toți copiii din anii ăia aveam cate un înger păzitor deasupra capului de nu crăpam. Altă explicație nu e.
Auzi, să mergi singur la școală, fără mama, fără tata, fără bonă, fără bodyguard, fără jeep, fără orice altă mașină, fără telefon mobil la care să te sune familia isterizată din 5 în 5 minute ca să se asigure că ești safe, că ai apăsat corect pe clanța ușii, n-ai alunecat pe vreo scară Richter, nu ți-a căzut vreo macara în cap, sau mai rău, n-ai sfârșit în vreun butoi din Caracal!
Prosti și inconștienți mai eram pe vremea aia, zău.
Și stai să vezi, că și după ce terminam orele tot singuri ne duceam către case. Care pe jos, care atârnați de vreo căruță, care pe portbagajul unei biciclete, care cu tramvaiul sau troleul și tot așa. Jeep avea doar Ceaușescu, îți dai seama?
Mamele lucrau, tații la fel, bone nici nu existau în vocabular.
Copiii de azi își scrântesc gleznele dacă fac un pas pe poarta școlii, spre casă. După 3 pași amețesc, le curge sânge din nas și mor. Lăsați-mă, că mă apucă ,,frezoanele" numai când mă gândesc cum am mers eu la școală pe jos. Puteam să fiu împușcat, răpit, sau putea sa se repeadă unul în mine și sa-mi fure un rinichi.
Băi și mai am amintiri din astea horror: săream coarda fără cască, jucam șotron fără genunchiere, mâncam mere din pom nespălate, beam apă de la hidrant și ne încăpățânam să nu murim, chiar dacă puteam să luam viruși cu 3 capete și denumiri de-ți îngheață sângele în vene, cum sunt cei de azi!
Pe vremea mea, oamenii nu căutau E-uri pe etichete, ci doar prețul. Pfoa...
Nu ne-am stins, nu ne-am îmbolnăvit, am mers pe jos și ne-am luat bătaie cu rigla la palma când nu ne-am făcut lecțiile.....

Autor: Adrian Prisecaru via România Mioritică (sursă). / Foto internet
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe